Κάδοι οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
18 April 2022
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Θ. ΣΤΑΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ Α.Σ.Κ. ΣΤΗ BASKET LEAGUE
18 April 2022

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Λύκειο Συκουρίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά το επόμενο διάστημα η ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Συκουρίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 554.950 ευρώ. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.

 

« Ακόμη ένα σχολικό κτίριο στο Δήμο Τεμπών συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής και αναβαθμίζεται ενεργειακά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τους Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναβαθμίζουμε τις κτιριακές υποδομές του Λυκείου Συκουρίου και αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα διαγενεακό έργο με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα. Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου οδηγεί σε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων για το Δήμο Τεμπών, σε μια ιδιαιτέρως απαιτητική εποχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

Παρεμβάσεις

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος του Λυκείου Συκουρίου. Πρόκειται για υφιστάμενα σχολικά κτίρια Ενεργειακής Κατηγορίας Η, Η και Ε, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν σε Κατηγορία Α, Α και Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

 

Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης, τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κελύφους, αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα, εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης με επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης καυσαερίων στα κτίρια εκπαίδευσης, εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού στο γυμναστήριο με συστοιχία αντλιών θερμότητας τύπου αέρος – νερού τεχνολογίας Inverter και νέες τερματικές μονάδες τύπου fan-coil, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, εφαρμογή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

 

 

 

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και κατ’ επέκταση ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: