Συντηρεί το τέμπλο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πορταριάς Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας
3 April 2022
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ Τ.Κ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03/04/2022 ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ
3 April 2022

Δημοπρατείται η νέα γέφυρα στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή νέας γέφυρας στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

«Μέσα από τη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ και δημοπρατούμε την κατασκευή της νέας γέφυρας στο Βλαχογιάννι» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που οδηγεί σε έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, βελτιώνουν την καθημερινότητα και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας στην επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Η νέα γέφυρα

Είναι πέντε ανοιγμάτων 32μ. έκαστο,  με συνολικό μήκος 160,0μ. Συγκροτείται από 4 μεσόβαθρα και δύο ακρόβαθρα. Το ολικό πλάτος της οδογέφυρας ανέχεται σε 10μ. ενώ φέρει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,75μ. έκαστη και πεζοδρόμια πλάτους 1,25μ. Το κατάστρωμα της οδογέφυρας αποτελείται από την πλάκα καταστρώματος πάχους 0,20μ. κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C35/40. Θα φέρει μόνωση με ειδικές μεμβράνες και ασφαλτικό τάπητα. Οι πέντε δοκοί του καταστρώματος είναι προεντεταμένες με μορφή διπλού “Τ”, ύψος 1,90μ. και μήκος 32,0μ. Η έδρασή τους γίνεται μέσω ελαστομεταλλικών εφεδράνων επί των τοιχείων των ακροβάθρων και των οριζόντιων κεφαλοδοκών των μεσοβάθρων. Τα ακρόβαθρα έχουν ορθογωνική μορφή και κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C30/37. Συμπληρώνονται με την κατασκευή πτερυγοτοίχων για την κατασκευή των μεταβατικών επιχωμάτων. Οι πλάκες πρόσβασης κατασκευάζονται εκατέρωθεν του καταστρώματος με ενδιάμεσο αρμό 0,10μ.ν Η έδραση έκαστου ακροβάθρου και μεσοβάθρου γίνεται μέσω πασσάλων διατομής 1,20μ. Επί των ακροβάθρων τοποθετούνται αρμοί τύπου ALGAFLEX T100, ενώ επί των μεσοβάθρων τύπου  ALGAFLEX T140 αντίστοιχα. 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: