Κ. Αγοραστός από το National Symposium για την εφαρμογή της Σύμβασης Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Να ζούμε σε συμμαχία με το περιβάλλον και το τοπίο»
6 April 2022
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Πέμπτη
6 April 2022

Νέα χρηματοδότηση 6,4 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού covid-19 σε Κρατικές Δομές Υγείας

Πρόσθετη χρηματοδότηση 6,4 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, προκειμένου να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2022, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού που προσλήφθηκε για τις ανάγκες της πανδημίας covid-19 στις Κρατικές Δομές Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΠΥ και ΟΚΑΝΑ).

Συγκεκριμένα, η απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός προβλέπει:

-την παράταση χρηματοδότησης των 24μηνων συμβάσεων εργασίας συνολικά 163 υγειονομικών – επικουρικού προσωπικού covid-19 μέχρι το τέλος του 2022 και

-την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 της μισθοδοσίας 501 εργαζομένων- επικουρικού προσωπικού covid-19, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, από την 1-7-2022 και μέχρι το τέλος του 2022.

 

« Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Με ενσυναίσθηση, στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και συνεχίζουμε να στηρίζουμε στην πράξη το κρατικό σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό που καθημερινά υπερβαίνει εαυτόν» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύσαμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 10,3 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αποκλειστικά για τις ανάγκες του covid-19 και αυξάνουμε τη χρηματοδότηση κατά επιπλέον 6,3 εκατομμύρια ευρώ για τη μισθοδοσία ακόμη 501 εργαζομένων, μέχρι το τέλος του 2022. Στηρίζουμε τα κρατικά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, στηρίζουμε τη συνέχιση της εργασίας, στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων της Θεσσαλίας σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: