Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας: Συνάντηση εργασίας για τη σχολική διαρροή σε εκπαιδευτικές μονάδες της Νέας Σμύρνης όπου φοιτούν μαθητές Ρομά
14 April 2022
Νέα έργα 3,5 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Τρικάλων για την αποκατάσταση ζημιών από το «Διομήδη»
16 April 2022

Ξεκινά ο καθαρισμός του Καλέντζη στην Καρδίτσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του Καλέντζη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 500.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες σε μήκος περίπου 5 χλμ, στο τμήμα από την γέφυρα Μακρυχωρίου και ανάντη.

«Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών, λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας covid-19. Ωστόσο με  σωστό προγραμματισμό,  συντονισμό και άριστη συνεργασία υπερβαίνουμε εμπόδια και προχωράμε σε παραγωγή έργου με απτά αποτελέσματα στη  βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε έργα ουσίας που δίνουν απαντήσεις και λύσεις στα  προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο έργο καθαρισμών και διευθετήσεων ποταμών και χειμάρρων, που θεραπεύουν πληγές και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες,  δημόσιες υποδομές και δίκτυα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο καθαρισμού περιλαμβάνει ήπια επέμβαση στην κοίτη, με εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την αποτελεσματική διόδευση του πλημμυρικών νερών και την αντιμετώπιση προβλημάτων ροής που προκύπτουν στο δίκτυο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: