Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δήμητρα Νάτσινα. Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορίου και επισκέφτηκαν Κλινικές και Τμήματα του Νοσοκομείου που ενισχύθηκαν με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με χρηματοδότηση 2,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει επίσης μέσω του ΕΣΠΑ με 435.000 ευρώ την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας covid -19 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και έχει υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση για να υλοποιήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου.
«Η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Κώστα Γρηγορίου είναι άριστη και αποτελεσματική. Είναι ένας Διοικητής με διαχειριστική επάρκεια, άμεσος και αποτελεσματικός» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και συνεχίζει να στηρίζει τον εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων και την αναβάθμιση της κρατικής υγείας και του ΕΣΥ. Θέλουμε μια ισχυρή κρατική υγεία για να μην χάνονται άδικα ζωές και για να μην πάει χαμένος ο κόπος και οι προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Μέσω του ΕΣΠΑ τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια ευρώ για δεκάδες μηχανήματα προηγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο των Τρικάλων αλλά και για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας Πύλης και Καλαμπάκας. Επιπλέον χρηματοδοτήσαμε την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 -2020 στο Γ.Ν. Τρικάλων
Μονάδα παραγωγής οξυγόνου, αξονικός τομογράφος 32 τομών, φορητό αντινοσκοπικό C-ARM, Ακτινογραφικό μηχάνημα ψηφιακό DR , Λαπαρασκοπικό σύστημα πλήρες (τεμ. 2), Υπερηχοτομογράφος με τεχνική ελαστογραφίας, Μηχάνημα συνεχών μεθόδων Αιμοδιήθησης (τεμ. 2), Μικροσκόπιο συμπαρατήρησης. Για τις ανάγκες διαχείρισης του covid -19: οκτώ αναπνευστήρες βαρέως τύπου (χωρίς τουρμπίνα αέρα)για τη ΜΕΘ, Δεκατρία μόνιτορ παρακλίνια και δυο κεντρικοί σταθμοί για τη ΜΕΘ, πέντε αναπνευστήρες βαρέως τύπου (με τουρμπίνα αέρα), Φορητό ψηφιακό ακτινολογικό και ρομποτικό σύστημα εγγραφής και εκτύπωσης CD/DVD, Βιντεολαρυγγοσκόπιο με τροχήλατη οθόνη, δυο φορητοί αναπνευστήρες και ένας φορητός αναπνευστήρας μαγνητικού τομογράφου, δυο συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, σαράντα αντλίες έγχυσης φαρμάκων και δέκα σταθμοί, ένας απινιδωτής και δυο καρδιογράφοι.