ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
16 April 2022
Νέος οδικός άξονας 8 χλμ για την Ανατολική Παράκαμψη της Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Υπογράφηκαν οι μελέτες Κ. Αγοραστός: «Αλλάζουμε την πόλη της Λάρισας και δίνουμε προοπτική ανάπτυξης»
16 April 2022

Στο πρόγραμμα Δακοκτονίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσονται 40.000 ελαιόδεντα σε Συκέα, Ευαγγελισμό, Παλαιόκαστρο και Πραιτώρι Ελασσόνας

Στο πρόγραμμα Δακοκτονίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσονται 40.000 ελαιόδεντρα, που βρίσκονται στις περιοχές Συκέας, Ευαγγελισμού, Παλαιόκαστρου και Πραιτωρίου του Δήμου Ελασσόνας όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Συνεχίζεται η συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα που αποδίδει έργα και δράσεις ουσίας για την περιοχή της Ελασσόνας. Χθες, εγκρίναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στην πόλη της Ελασσόνας.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ύστερα από επιτόπιους ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από υπαλλήλους των υπηρεσιών μας, διαπιστώθηκε η παρουσία δάκου σε περιοχές της Ελασσόνας καθώς και οι πρώτες προσβολές σε ελαιόκαρπο. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα, προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και εντάξαμε εγκαίρως στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας 40.000 ελαιόδεντρα. Προστατεύουμε την ελαιοπαραγωγή της περιοχής και τοποθετούμε παγίδες για την παρακολούθηση των πληθυσμών του δάκου και την έγκαιρη διαπίστωση των ορίων επέμβασης. Ψεκασμοί πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις τοποθεσίες όπου εμφανίζεται κίνδυνος και θα είναι δολωματικοί, με χρήση πολύ μικρής ποσότητας φαρμάκων. Με τις ενέργειές μας συμβάλλουμε στην αποτελεσματική προστασία της τοπικής ελαιοπαραγωγής, με ελάχιστη επιβάρυνση χημικών ουσιών, προστατεύουμε το περιβάλλον και προσδίδουμε προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Στηρίζουμε στην πράξη το εισόδημα των αγροτών μας. Συγχαίρω τις υπηρεσίες μας που επενδύουν στην πρόληψη, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενειών του φυτικού κεφαλαίου και την προστασία των θεσσαλικών προϊόντων» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας τόνισε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό ότι περιοχές του Δήμου Ελασσόνας εντάσσονται στο πρόγραμμα Δακοκτονίας της Περιφέρειας. Είμαστε χαρούμενοι που μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνεται λύση στους γεωργούς του Δήμου μας που έχουν πληγεί από το δάκο. Για πρώτη φορά περιοχές της Ελασσόνας εντάσσονται στο πρόγραμμα αυτό και ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, γι’ αυτή τη σημαντική δουλειά προκειμένου να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας που είναι η κύρια παραγωγική δύναμη του τόπου μας. Δίπλα τους έχει σταθεί κατ’ επανάληψη η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πολλά προγράμματα όχι μόνο ερευνητικά αλλά και προγράμματα πρόληψης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και με τα έργα υποδομής που υλοποιεί συνεχώς στην περιοχής μας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Μεταφέρω στον Περιφερειάρχη την ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής για όλα αυτά τα έργα και προγράμματα Πρόσφατα υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση για την καταπολέμηση των αρουραίων προκειμένου να προστατεύσουμε την αγροτική οικονομία της περιοχής και να ενισχύσουμε το αγροτικό εισόδημα στο Δήμο μας».

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: