Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτά το ΕΚΑΒ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020
22 April 2022
Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας οι Γαμβέτα και Ερμού στο Βόλο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
22 April 2022

Το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο και το ΕΠΑΛ Φαρσάλων αναβαθμίζονται ενεργειακά με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου και του ΕΠΑΛ Φαρσάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης των έργων «Ενεργειακή Αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Φαρσάλων» και «Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων», προϋπολογισμού ένταξης 809.100 ευρώ και 759.500 ευρώ αντίστοιχα. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από ένα βραβευμένο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων δίνει τη δυνατότητα του εκσυγχρονισμού των σχολικών μονάδων, επενδύοντας σε διαγενεακά έργα, που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου και του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, λειτουργικά, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον σχολικά κτίρια» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Τα έργα

 

-Ενεργειακή Αναβάθμιση ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης των κτιριακών κελυφών. Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στις στέγες των κτιρίων. Αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα θερμομονωτικά. Αντικατάσταση των φωτιστικών παλαιού τύπου με σύγχρονα φωτιστικά τεχνολογίας LED. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, με αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο

-Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων

Θερμομόνωση κελύφους. Αντικατάσταση κουφωμάτων. Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης. Τοποθέτηση φωτιστικών LED.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: