Συναγερμός στη Σχολή Ευελπίδων : Πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα – Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες
21 October 2020
Κορονοϊός : Τα μέτρα σε “πορτοκαλί” και “κόκκινο” συναγερμό
21 October 2020

Άγιος Στέφανος : Θετικός στον κοροναϊό ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου που αυτοκτόνησε

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο ιδιοκτήτης οίκου ευγηρίας στον Αγιο Στέφανο, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κοροναϊού – Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό

Θετικός στον κοροναϊό είχε διαγνωστεί ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας στον Αγιο Στέφανο, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο ίδιος, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα, είχε διαγνωστεί θετικός στον φονικό ιό έπειτα από rapid test που έκανε.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να είχε επιβαρυνθεί η ψυχολογική κατάστασή του με τα τρία κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, δύο εργαζομένων και μιας ηλικιωμένης.

«Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί»

Στο τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας του ιδιοκτήτη του γηροκομείου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News, υποστήριξε πως ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχε. «Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη».

«Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο» είπε, σημειώνοντας πως είχε λατρεία στους ηλικιωμένους.

«Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης» πρόσθεσε.

Τρία κρούσματα κοροναϊού στο γηροκομείο

Σημειώνεται πως στο εν λόγω γηροκομείο επιβεβαιώθηκε πως θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν μία ηλικιωμένη τρόφιμος και δύο εργαζόμενοι οι οποίοι απομονώθηκαν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ είχε πάει για τεστ στις 16 Σεπτεμβρίου και όλοι ήταν αρνητικοί. Κλιμάκιο κλήθηκε ξανά προληπτικά από τον ίδιο και πήγε την προηγούμενη Πέμπτη (15 Οκτωβρίου).

Τότε πραγματοποιήθηκαν rapid tests και βγήκε θετικό το δείγμα μιας εργαζόμενης.

«Κατευθείαν πήραμε μοριακό για το επιβεβαιώσουμε και ο ΕΟΔΥ έκανε τεστ σε όλους όσους βρίσκονται στο γηροκομείο» είχε αναφέρει, εξηγώντας πως δόθηκε εκ νέου εντολή και όλοι από τότε υποβλήθηκαν δύο φορές σε διαγνωστικό έλεγχο. Κατά τον δεύτερο έλεγχο διαπιστώθηκαν τα υπόλοιπα δύο κρούσματα (η ηλικιωμένη τρόφιμος και η δεύτερη εργαζόμενη).

«Και οι τρεις ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί» είχε τονίσει ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας.

Πηγή : in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: