Πως θα λειτουργούν οι δήμοι στο διάστημα εφαρμογής του lockdown – Εγκύκλιος
16 November 2020
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΓΝΛ: Κορωνοϊός: Επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου
16 November 2020

Άλλα 3,4 εκατ. ευρώ στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Τη χρηματοδότηση του έργου της αποκατάστασης της σκηνής του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας με 3,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, κάνοντας αποδεκτή την πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Η μελέτη αποκατάστασης του σκηνικού οικοδομήματος εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ η απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα του Πολιτισμού.
Η απόφαση για χρηματοδότηση με 3,4 εκατ. ευρώ του έργου της σκηνής αποτελεί τη δεύτερη στην πραγματικότητα χρηματοδότηση καθιστώντας έτσι εφικτή την απόδοση – τα επόμενα χρόνια – του Αρχαίου Θεάτρου στο κοινωνικό σύνολο, όπως εδώ και δεκαετίες διεκδικούν ο κόσμος του πολιτισμού, φορείς και πολίτες της Λάρισας.
Σύμφωνα με την μελέτη θα ανυψωθούν οι τοίχοι και θα προστεθούν νέα κομμάτια, ώστε το προσκήνιο να είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό και ίσως μοναδικό στον ελλαδικό χώρο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: