Μέσα μεταφοράς: Τα δρομολόγια έως 7 Ιανουαρίου
26 December 2023
Τουρκία: Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο επίκεντρο της Επιτροπή Εξωτερικών της Εθνοσυνέλευσης
26 December 2023

Άνοιξε ο δρόμος για τοποθέτηση προτομής του Θωμά Αδάμου στο Παλαιοκκλήσι

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου, προστέθηκε στην ημερήσια διάταξη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, θέμα για παραχώρηση χώρου προκειμένου να τοποθετηθεί προτομή του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου στο Παλαιοκκλήσι.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και λέει ότι η προτομή του πεσόντος στο καθήκον συνταγματάρχη, τον Απρίλιο του 2017, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, θα τοποθετηθεί σε σημείο της πλατείας της γενέτειράς του, με την οριοθέτηση του ακριβούς σημείου  να αποτελεί αρμοδιότητα  της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου.

Το KarditsaLive.Net, επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Θεολόγη, για το που βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα και μας ενημέρωσε πως ήταν μία από τις επιβαλλόμενες για την διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις αποφάσεις.

Ουσιαστικά είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτό που θα αναλάβει την κατασκευή της προτομής. Σε αυτό έγινε η πρόταση και δεν ήταν αρνητικό σε αυτή την προοπτική. Από την στιγμή που  το ΥΕΑ το βλέπει θετικά θα πρέπει να έρθουν στα χέρια του μία σειρά αποφάσεων που θα ανοίγουν τον δρόμο υλοποίησης. Μία από αυτές ήταν και η παραχώρηση γης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είχαν προηγηθεί η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοκκλησίου και η ανάλογη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Θα σταλούν συνολικά στο υπουργείο, κατέληξε ο κ. Θεολόγης και από κει και πέρα είναι θέμα δικών του αποφάσεων για το πώς και το πότε θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί η προτομή.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%AC-%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B9

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: