Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο
4 June 2023
Αντιπλημμυρικό στον Ενιπέα: Ανοικτός διαγωνισμός μετά την απόρριψη της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης στον προσυμβατικό έλεγχο
4 June 2023

Έβρος: Γίνονται όλες απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα»

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, αναφορικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Όπως τονίζεται, «τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δύο σημεία, στον Βόρειο Έβρο, στην περιοχή Μαράσια αλλά και στη Νέα Βύσσα, έφτασαν στα σύνορα περίπου 100 άνθρωποι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά. Οι ελληνικές αρχές από την πλευρά τους βρίσκονται και ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για την ύπαρξη των παράτυπων μεταναστών, αν και από την πλευρά τους δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια αντίδραση.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: