Τρίκαλα: Κάλεσαν αστυνομία για… ηχορύπανση απ’ τα κλαρίνα στο Γαρδίκι!!!
9 August 2021
Περιφέρεια: Κλειστά παράθυρα και πόρτες – Φορέστε μάσκα όταν μετακινήστε
9 August 2021

Έγκλημα στη Σωτηρίτσα: Ντοκουμέντο τρόμου στο κινητό του δράστη

Με ένα πιστόλι κατασκευής του 1915, ο 54χρονος Βασίλης Α. σκότωσε την 43χρονη σύζυγό του Μαρία Β., βάζοντας τέλος σε μια σχέση που τους τελευταίους μήνες περνούσε σοβαρή κρίση.

Έριξε οκτώ σφαίρες, επτά στο στήθος και μία στο κεφάλι, ίσως για να είναι σίγουρος ότι της αφαίρεσε τη ζωή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews του Παναγιώτη Σουρέλη ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμέσως μετά το φονικό, την περασμένη  Τρίτη σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα της Λάρισας,
ο καθ’ ομολογία δράστης είπε στους αστυνομικούς: «Σήκωσα το όπλο, σημάδεψα τον ουρανό και είπα στους πελάτες που βρίσκονταν στην ταβέρνα ότι σκότωσα τη γυναίκα μου και να πάρουν τηλέφωνο την Αστυνομία».

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ η 43χρονη φέρεται να είχε δώσει εντολή στον δικηγόρο της να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Τον περασμένο Μάρτιο έφυγε από το σπίτι τους στο Περιστέρι, προκειμένου να μεταβεί στη Λάρισα και να βοηθήσει στην ταβέρνα του αδελφού της, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. «Θεωρώ ότι αυτό ήταν προσχηματικό και πως ο πραγματικός λόγος της απομάκρυνσής της από τη συζυγική μας οικία ήταν κάποιο τρίτο πρόσωπο», είπε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς, έχοντας την πεποίθηση ότι η σύζυγός του
τον απατούσε.

Το περασμένο Σάββατο, ο 54χρονος μετέβη στη Λάρισα μαζί με τα παιδιά τους για να τη συναντήσουν και έμειναν στο πατρικό της γυναίκας του. Το μοιραίο πρωί της Τρίτης μετέβη σε τράπεζα για να πληρώσει μια δόση δανείου. Μετά πήγε στην ταβέρνα στη Σωτηρίτσα, όπου συνάντησε τη σύζυγό του και τσακώθηκαν. Περιέγραψε στους αστυνομικούς τον διάλογο που, όπως είπε, είχαν. «Τι θέλεις να κάνω; Θέλεις να φύγω; Γιατί δεν μου δίνεις σημασία και με αποφεύγεις», της είπε, με τη 43χρονη να του απαντά: «Κάνε ό,τι θες». «Έχεις εξωσυζυγική σχέση; Τα παιδιά τι θα γίνουν», τη ρώτησε. Η επιβεβαίωση από την πλευρά της 43χρονης ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και η απαξιωτική απάντησή της, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, όπλισαν το χέρι του. «Τότε πήγα στο αυτοκίνητο, πήρα το όπλο, το οποίο μου είχε δωρίσει ο πατέρας μου, που του είχε δώσει ο παππούς μου, κειμήλιο από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σε ερώτηση των αστυνομικών γιατί το είχε στο αυτοκίνητο, είπε: «Δεν ήθελα να το έχω στο σπίτι γιατί έμενε μαζί μου ο 13χρονος γιος μου και φοβόμουν μην το βρει». Ο δράστης επέστρεψε στην
ταβέρνα με το όπλο στο χέρι και διαπληκτίστηκε ξανά με τη σύζυγό του. Με προσβλητικές εκφράσεις την κατηγόρησε ότι τον απατά και την πυροβόλησε οκτώ φορές. Ο τελευταίος μοιραίος διάλογος, αλλά και οι πυροβολισμοί έχουν καταγραφεί από το κινητό του 54χρονου, που το είχε ανοιχτό και ηχογραφούσε.

«Είδα τη μητέρα μου αιμόφυρτη»

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά, δύο αγόρια 25 και 13 ετών και μια κόρη 23 ετών. Το μικρό αγοράκι ήταν αυτήκοος μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του. «Άκουσα φωνές. Μετά μπήκε ο μπαμπάς μου στο μαγαζί. Εγώ ήμουν στο πίσω μέρος της ταβέρνας και άκουσα τους πυροβολισμούς. Είδα τη μητέρα μου αιμόφυρτη και τη γιαγιά να είναι από πάνω της και να της ρίχνει νερό», είπε ο 13χρονος στους αστυνομικούς. Για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα ο πατέρας της έκανε λόγο η 23χρονη κόρη του. «Το τελευταίο διάστημα ο μπαμπάς μου κάπνιζε και έπινε, αν και είχε κόψει το κάπνισμα. Επίσης ανέβαινε στην ταράτσα του σπιτιού στην Αθήνα και κάποια στιγμή τον είχα ακούσει να λέει ότι θα πηδήξει από την ταράτσα. Για τον λόγο αυτό έπαιρνε χάπια.

Το αποκορύφωμα της άσχημης ψυχολογικής του κατάστασης ήταν ένα περιστατικό στις 22 Ιουλίου, όταν ο μπαμπάς μου έφυγε από το σπίτι και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Την ίδια ημέρα τον εντοπίσαμε στο προαύλιο ενός σχολείου. Νόμιζε ότι ήταν παιδί, δεν μας αναγνώρισε και μας έδιωχνε.

Μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου έλαβε φαρμακευτική αγωγή». Μάλιστα, η 23χρονη, καθώς ο πατέρας της δεν επιτρεπόταν να οδηγήσει λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε, τον μετέφερε η ίδια με το αυτοκίνητο στη Λάρισα, χωρίς φυσικά να μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Με διάταξη εισαγγελέα, η 23χρονη και ο 25χρονος αδελφός της ανέλαβαν την επιμέλεια του μικρότερου αδελφού τους.

Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα

Στα ψυχολογικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει απέδωσε ο 54χρονος την αποτρόπαια πράξη του. «Αντιμετωπίζω ψυχολογικά προβλήματα. Δεν μπορούσα να χειριστώ την κατάσταση του χωρισμού. Είχα τάσεις αυτοκτονίας. Σκεφτόμουν να πηδήξω από την ταράτσα.

Πήγα σε ψυχίατρο και μου έδωσε αντιψυχωτικά φάρμακα. Έπειτα από μία εβδομάδα, μου διπλασίασε τη δόση», είπε στους αστυνομικούς.

«Εκ μέρους της υπεράσπισης και του κατηγορουμένου εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά
μας στην οικογένεια της θανούσης. Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία επιβεβαιώνονται από αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή και περιστατικό ψυχωτικού επεισοδίου το οποίο συνέβη στις 22 Ιουλίου 2021», δηλώνει στη Realnews ο δικηγόρος του δράστη, Κωνσταντίνος Γαλανός, και προσθέτει:

«Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι ο κατηγορούμενος ζούσε με την 23χρονη θυγατέρα του και τον 13χρονο γιο του, τον οποίο φρόντιζε αποκλειστικά αυτός, αφού η σύζυγός του δεν είχε καν επικοινωνία. Όλη αυτή η κατάσταση της διάστασης, αλλά και της εγκατάλειψης του ανήλικου τέκνου του από τη μητέρα, τον επιδείνωσε ψυχικά, με αποτέλεσμα τα προβλήματα ψυχικής υγείας που επικαλείται»

Ντοκουμέντο τρόμου στο κινητό του δράστη

Ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα από το κινητό τηλέφωνο του 54χρονου, ο οποίος κατέγραψε ηχητικά τις στιγμές της δολοφονίας της 43χρονης. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας στη Λάρισα που ερεύνησαν την υπόθεση, το ηχητικό απόσπασμα στην ουσία αποτελεί ένα ντοκουμέντο του «αποφασιστικού», όπως χαρακτηρίζεται, τρόπου εκτέλεσης της άτυχης γυναίκας. Παράλληλα, όσα ακούγονται αντικρούουν πλήρως τους ισχυρισμούς του συζυγοκτόνου.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η ηχογράφηση ξεκινά από τη στιγμή που ο άνδρας εισβάλλει στην ταβέρνα. Σε έξαλλη κατάσταση, αρχίζει να ρωτά πού βρίσκεται η γυναίκα του, βρίζοντάς την. Άμεσα, μόλις βλέπει τη 43χρονη, ξεκινούν οι πυροβολισμοί. Ενώ ο δράστης πατά τη σκανδάλη του όπλου του συνολικά επτά φορές, η γυναίκα κραυγάζει διαρκώς, ενώ στην ηχογράφηση ακούγονται και οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην ταβέρνα. Οι κραυγές της 43χρονης σταματούν μετά τον έβδομο πυροβολισμό του 54χρονου.

Είναι εκείνη η στιγμή που η γυναίκα κείτεται στο πάτωμα της κουζίνας του καταστήματος. τότε, και για λίγα δευτερόλεπτα, επικρατεί η σιγή. Αμέσως μετά, όμως, ακούγεται ένας νέος πυροβολισμός. Είναι η όγδοη σφαίρα από το όπλο του δράστη. Πρόκειται για τη χαριστική βολή, καθώς ο τελευταίος πυροβολισμός στόχευσε στο μέτωπο της γυναίκας, ακριβώς ανάμεσα στα φρύδια της…

larissanet.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: