Τέλος τα δρομολόγια Λάρισα – Βόλος
26 March 2020
Kαρδίτσα: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα δημοτικά σχολεία
26 March 2020

Έλλειψη αποθεμάτων αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν σε εθελοντική αιμοδοσία τους πολίτες, καθώς λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις αποθεμάτων αίματος στο ΠΓΝΛ.
Στη σχετική πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:
“Εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας (Νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με COVID 19) και στη Θεσσαλία γενικότερα.
Η διευθύντρια της μονάδας αιμοδοσίας του ΠΓΝ Λάρισας, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής καλούν ανοικτά όλους τους πολίτες της πόλης σε εθελοντική αιμοδοσία.
Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας (ΑΠ 291/09/03/2020) έχει προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία, η οποία ξεκινά την Πέμπτη 26/3/2020.
Για να παρακαμφθούν πιθανοί δισταγμοί προσέλευσης στο Νοσοκομείο, το συνεργείο θα κάνει αιμοληψίες στο κέντρο της πόλης, εκτός Νοσοκομείου, στον χώρο του κοινωνικού ιατρείου (κτίριο Κατσίγρα στην Πλατεία Ταχυδρομείου) με ωράριο λειτουργίας:
• Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27/3, 8.30-14.30
• Από Δευτέρα 20/3, 8.30-18.30.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα τηρηθούν όλες προδιαγραφές για προφύλαξη μετάδοσης από κορωνοϊό.
Για τη μετάβαση στον χώρο της αιμοδοσίας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη βεβαίωση τύπου Β – μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες- και το τηλέφωνο 2413502256-60 για επιβεβαίωση. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιόχειρη βεβαίωση μετακίνησης.
Θα χορηγείται βεβαίωση αιμοδοσίας.
Στο ίδιο πλαίσιο, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής άρχισαν εθελοντική αιμοδοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τη Δευτέρα 23/3/20.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: