Greek-Chinese memorandum of cooperation in shipbuilding and financial institutions
16 February 2023
Δίκη για Μάτι: «Έπρεπε να έχει δοθεί εντολή γενικής επιφυλακής πριν τη φωτιά», κατέθεσε ο πραγματογνώμονας
16 February 2023

Έλον Μασκ: Δεκάδες εκδικητικές απολύσεις στην Tesla

Σε εκδικητικές απολύσεις προχώρησε χθες η Tesla του Έλον Μασκ, μία ημέρα αφότου οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να οργανώνονται συνδικαλιστικά, σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε σε κυβερνητική υπηρεσία.

Οι απολύσεις πάνω από 30 εργαζομένων, έγιναν στο τμήμα Autopilot στο εργοστάσιο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της Tesla στη Νέα Υόρκη δήλωσαν ότι θα συνδικαλιστούν με την Workers United Upstate New York, η οποία θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν φωνή στο χώρο εργασίας τους.

Το συνδικάτο σε καταγγελία που κατέθεσε την Τετάρτη στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) κατηγόρησε την αυτοκινητοβιομηχανία ότι αντεπιτέθηκε, με απολύσεις “ως αντίποινα για τη συνδικαλιστική τους δραστηριότητα”.

Οι εργαζόμενοι έλαβαν επίσης μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγία, η οποία τους απαγορεύει να καταγράφουν συναντήσεις στο χώρο εργασίας χωρίς την άδεια όλων των συμμετεχόντων.

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει από την αυτοκινητοβιομηχανία να σεβαστεί το δικαίωμά τους να οργανώσουν συνδικάτο και κάλεσαν την εταιρεία να υπογράψει τις Αρχές Δίκαιων Εκλογών, οι οποίες θα εμπόδιζαν την Tesla να απειλήσει ή να ασκήσει αντίποινα εναντίον των εργαζομένων.

Ελον Μασκ: Φτιάξτε αλγόριθμο που να κάνει δημοφιλείς τις αναρτήσεις μου αλλιώς απολύεστε

Ο  Έλον Μασκ έχει εκφράσει στο παρελθόν την αντίθεσή του στα συνδικάτα. Σε tweet του, το 2018  ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα έχαναν τα προνόμια αγοράς μετοχών αν συνδικαλίζονταν με αποτέλεσμα το NLRB να του ζητήσει να το διαγράψει.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: