Δημοπρατείται η επέκταση του κεντρικού ποδηλατόδρομου στα Τρίκαλα
12 January 2021
Υπογράφηκε η σύμβαση της μελέτης για τη βελτίωση της Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων
12 January 2021

Έναρξη των δημοτικών σχολείων με 3 κρούσματα κορωνοϊού στην Καρδίτσα

Η ύπαρξη τριών κρουσμάτων σε δύο σχολεία του Δήμου Σοφάδων ήταν το αρνητικό στοιχείο της πρώτης ημέρας επανέναρξης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι με πρωτοβουλία του Δ. Σοφάδων έγιναν rapid test στους μαθητές όλων των σχολείων και σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net υπήρξαν δύο κρούσματα στο 2ο Δημοτικό Σοφάδων (σε παιδιά του ίδιου τμήματος) και ένα στο δημοτικό Καρποχωρίου. Μάλιστα στο 2ο Δημοτικό Σοφάδων υπήρξε και ένα ακόμα ύποπτο κρούσμα καθώς χαρακτηρίστηκε οριακά θετικό αλλά υπήρξε και δεύτερο test που το κατέταξε στα αρνητικά. Ούτως ή άλλως πάντως τόσο τα ξεκάθαρα θετικά όσο και αυτό θα υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε κάθε περίπτωση, θα εφαρμοσθούν όσα προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, που μέχρι δύο κρούσματα προβλέπουν αναστολή λειτουργίας τμήματος. Επίσημη, πάντως ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμα.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα της πρώτης ημέρας, αυτή κύλησε ομαλά και χωρίς ακραία στοιχεία. Όπως τόνισε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Μπότας, οι απουσίες εκπαιδευτικών ήταν λίγες και διαχειρίσιμες, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καν στη σκέψη της Διεύθυνσης η σύμπτυξη τμημάτων.

Σε ότι αφορά στους μαθητές, ο κ. Μπότας μας είπε πως ήταν λίγο αυξημένες από το σύνηθες οι απουσίες, αλλά όχι σε βαθμό ανησυχητικό. Προφανώς, κατέληξε, κάποιοι γονείς θέλησαν με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουν τα παιδιά τους, αλλά θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: