Υπαίθρια εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
16 March 2020
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να αποσυρθεί το ν/σ για τις προστατευόμενες περιοχές όσο η χώρα είναι σε “καραντίνα”
16 March 2020

Ένας γιατρός σε κάθε σπίτι με το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Ιατρική του μέλλοντος για να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή και το δημόσιο σύστημα υγείας»

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας, Ιατρικών Συλλόγων, εταιρίας υψηλής τεχνολογίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει στο σπίτι κάθε ανθρώπου τον γιατρό, προσφέροντας δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Κώστας Αγοραστός καλεί όλους τους Θεσσαλούς να κάνουν πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της νέας τεχνολογίας για να ζητήσουν άμεσες συμβουλές και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση μέσα από τη σύστημα Dr Button.


«Δίνουμε στην κοινωνία, ένα σύγχρονο, «έξυπνο» και απλό στη χρήση του εργαλείο για να μείνουμε όλοι σπίτι» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Προ πάντων είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση της δημόσιας υγείας, χωρίς την εξασφάλιση των οποίων τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά. Είναι υπέρτατο αγαθό και μη διαπραγματεύσιμο. Επιβάλλεται όλες οι δυνάμεις να στρέξουν προς την ενίσχυσή του.


«Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την ενεργό και χρήσιμη συμμετοχή των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και σε συνεργασία με την γαλλική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού Dr Button, που δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στη Λάρισα απασχολώντας αποκλειστικά Θεσσαλούς επιστήμονες, προσφέρει σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη για τη χώρα ένα εργαλείο χρήσιμο όσο ποτέ, που φέρνει στον σπίτι κάθε ανθρώπου τον γιατρό.

Θέλω να ευχαριστήσω» τόνισε ο κ. Αγοραστός τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων και όλους τους γιατρούς που ανταποκρίθηκαν εθελοντικά σε πρώτη φάση στο κάλεσμα της Περιφέρειας και την εταιρία Dr Button που μας παραχωρεί δωρεάν την εφαρμογή. Επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά ώστε να μπορέσει το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ενταχθεί και στο εθνικό σύστημα υγείας. Όλα πλέον γίνονται διαδικτυακά. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι, με «έξυπνες» λύσεις για τη Θεσσαλία του μέλλοντος» πρόσθεσε ο Κ. Αγοραστός.

Πώς λειτουργεί το σύστημα τηλεϊατρικής DrButton


Το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορωνοϊού της Περιφέρειας Θεσσαλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Στη σελίδα drbutton.gr/thessaly
 ή από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας thessaly.gov.gr κάθε Θεσσαλός πολίτης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή, να εγγραφεί, και να διαλέξει γιατρό από 4 ειδικότητες: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, παιδίατρο. Η επικοινωνία είναι άμεση, βλέπεις τον γιατρό και σε βλέπει, τον ενημερώνεις για τυχόν συμπτώματα και παίρνεις άμεσα και υπεύθυνα πληροφορίες και καθοδήγηση.


Τα οφέλη


Είναι κρίσιμης σημασίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, τόσο προς τα Νοσοκομεία όσο και προς τις δημόσιες υπηρεσίες τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Με την τηλεϊατρική αναχαιτίζουμε τη διασπορά του ιού, διασφαλίζουμε την υγεία του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην πρώτη γραμμή της μάχης με υψηλό κίνδυνο, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, αποσυμφορούμε τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, αποσυμφορούμε την προσέλευση στα ιδιωτικά ιατρεία.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: