Φινλανδία: «Πράσινο» να αρχίσουν ξανά οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία
25 January 2023
Σύλλογος Φαρμακαποθηκών: Μύθοι και αλήθειες για τις ελλείψεις φαρμάκων
25 January 2023

Ένσταση για μείωση κατά 50% των αντικειμενικών αξιών θα υποβάλλει ο Δήμος Παλαμά

Απόφαση για υποβολή ένστασης, μέσω της οποίας θα αιτείται την μείωση κατά 50% στις τιμές ζώνης σε όλα τα ακίνητα, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως, που έχουν ενταχθεί στον αντικειμενικό προσδιορισμό, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά.

Στην πρόταση που έγινε από τον δήμαρχο κ. Σακελλαρίου και διαμορφώθηκε μέσω διαλογικής συζήτησης, διαφώνησαν δια της ψήφου τους τα μέλη της ελάσσονος μειοψηφίας, αντιπροτείνοντας την πλήρη κατάργηση των αντικειμενικών αξιών.

Στην εισήγησή του ο κ. Σακελλαρίου υποστήριξε πως  η επιβάρυνση των δημοτών υπήρξε άδικη και δεν επηρεάζει μόνο τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τα δημοτικά τέλη, το επίδομα Α21 των παιδιών, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, σε περιοχές του Δήμου που έχουν αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και σε περιοχές που ήταν εκτός σχεδίου πόλης και μπαίνουν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.

Η εκτίμηση αντικειμενικής και αγοραίας αξίας των ακινήτων στο Δήμο Παλαμά,  συνέχισε, είναι λανθασμένη και είναι απολύτως αναγκαία η μείωση των αντικειμενικών αξιών, ώστε να αποτυπώνεται αντικειμενικά η πραγματικότητα στην αγορά, χωρίς στρεβλώσεις και αδικίες.

Επίσης είπε ότι οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ μεγαλύτερες από το Μέσο Όρο της αγοραίας τιμής ενώ από πουθενά δεν προκύπτει βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και της αγοράς στο Δήμο , αλλά αντιθέτως υπάρχει στασιμότητα. Παράλληλα η οικονομική δυσπραγία μαστίζει την ευρύτερη περιοχή και επικρατεί βαθιά ύφεση κυρίως στα χωριά του Δήμου, ο οποίος είναι κατ΄ εξοχήν αγροτικός δήμος.

Ακόμα ανέφερε ότι τα ακίνητα στην περιοχή του Δήμου Παλαμά είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες των δημοτών και δεν αποτελούν ακίνητα προς εκμετάλλευση (airbnb κλπ), και το ίδιο ισχύει και για τα αγροτεμάχια.

Τέλος, πρότεινε μείωση κατά 50% στις τιμές ζώνης σε όλα τα ακίνητα, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως, που έχουν ενταχθεί στον αντικειμενικό προσδιορισμό, διευκρινίζοντας ότι αν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό, θα αλλάξει και ο προτεινόμενος πίνακας ανά περιοχή, οικισμό του Δήμου Παλαμά, εντός και εκτός σχεδίου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%AD%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-50-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: