Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα με ανταλλαγή πυρών καιώς προηγήθηκε παρόμοιο περιστατικό την Πέμπτη.
Ο ινδικός στρατός σημείωσε ότι «απρόκλητα» πυρά ελαφρών όπλων ερρίφθησαν από «πολλές» θέσεις του πακιστανικού στρατού «κατά μήκος της γραμμής ελέγχου στο Κασμίρ» τη νύχτα της Παρασκευής προς σήμερα Σάββατο.
«Οι ινδικές δυνάμεις αντέδρασαν με τον αρμόζοντα τρόπο κάνοντας χρήση ελαφρών όπλων», πρόσθεσε ο ινδικός στρατός στην ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν θύματα.
Η ένταση ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, δύο πυρηνικές δυνάμεις και συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ, κλιμακώθηκε ύστερα από φονική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στο ινδικό Κασμίρ.
Η κυβέρνηση στο Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι συνδέεται με την επίθεση αυτή στην Παχαλγκάμ, που στοίχισε τη ζωή σε 26 πολίτες, ενώ η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ απορρίπτει τις, όπως τις χαρακτηρίζει, «αβάσιμες» κατηγορίες της Ινδίας και «προειδοποιεί» ότι το Πακιστάν είναι «έτοιμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του».
Μετά την επίθεση αυτή, οι δύο γειτονικές χώρες, που έχουν ήδη εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 1947, έχουν αρχίσει να υιοθετούν σειρά τιμωρητικών μέτρων η μία εναντίον της άλλης και αντιποίνων.
Ο ινδικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι χθες εξαπολύθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα πυρά ελαφρών όπλων από, σύμφωνα με τον ίδιο, το Πακιστάν, στα οποία είχε απαντήσει.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε χθες τις δύο χώρες να δείξουν «τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
→ Τι συμβαίνει στο Κασμίρ; – Η «γέννηση» του Πακιστάν και της Ινδίας, και τι πυροδότησε
→ Νέο Δελχί: «Ούτε μια σταγόνα νερού» του Ινδού ποταμού δεν θα φτάσει στο Πακιστάν