Δεν ξεχνάμε ποτέ να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του αφιερώνουμε χρόνο. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Υιοθετούμε λοιπόν τις πιο καλές συνήθειες που θα ωφελήσουν την επιδερμίδα μας και την εξωτερική μας εμφάνιση.
Δεν ξεχνάμε ποτέ να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας και φυσικά να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ το βράδυ προτού κοιμηθούμε. Διαφορετικά, τα υπολείμματα του μακιγιάζ θα μπλοκάρουν τους πόρους μας και – στην καλύτερη περίπτωση – θα ξυπνήσουμε τo επόμενο πρωί με θαμπή και άτονη επιδερμίδα. Στη χειρότερη, θα… υποδεχτούμε κάποιο σπυράκι. Για το ντεμακιγιάζ επιλέγουμε μια βιταμινούχα λοσιόν για πρόσωπο και μάτια, χωρίς οινόπνευμα, που θα αναζωογονήσει και θα αποκαλύψει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας μας.
Δεν αρκεί να έχουμε μια πλήρη ρουτίνα περιποίησης για να αποκτήσουμε υπέροχο δέρμα. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσουμε τις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας και να προμηθευτούμε τα κατάλληλα, εξειδικευμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα με πιο ανάλαφρη σύνθεση, ενώ μια γυναίκα με ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται μια κρέμα με πιο λιπαρή σύνθεση. Φυσικά, ρόλο παίζει και η ηλικία μας για τη σωστή επιλογή προϊόντων.
Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά μας προτείνουν DIY συνταγές για την περιποίηση του δέρματός μας. Τα φυσικά υλικά που μπορούμε να βρούμε στην κουζίνα μας βοηθούν το δέρμα μας χωρίς να το επιβαρύνουν με τα χημικά συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα εμπορίου.
Ακουμπώντας το πρόσωπό μας με βρόμικα χέρια μεταφέρουμε βακτήρια στο δέρμα μας, τα οποία μπορεί να το ερεθίσουν, να το μολύνουν ή να επιδεινώσουν το πρόβλημα της ακμής. Συνήθως το κάνουμε ανεπαίσθητα, όμως είναι μια κακή συνήθεια που πρέπει να σταματήσουμε.
Με το πέρασμα του χρόνου, όλοι μας παρατηρούμε αλλαγές στα μαλλιά: γίνονται πιο λεπτά, μπλέκονται εύκολα και κάνουν κόμπους, χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους. Τι συμβαίνει; Οι ειδικοί εξηγούν ότι όπως ακριβώς γερνάει το δέρμα του προσώπου, το ίδιο συμβαίνει και με το δέρμα του τριχωτού και την τρίχα: η δομή του υφίσταται αλλαγές, ο μεταβολισμός του επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να προκαλεί αλλαγές στην ποιότητα της τρίχας. Αρα χρειάζεται και αυτό τη δική του περιποίηση. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, γιατί προάγει την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την οξυγόνωση της περιοχής, με αποτέλεσμα οι ουσίες που του παρέχουμε να διεισδύουν σε αυτό βαθύτερα.
Ερευνες έχουν βρει ότι όταν κοιμόμαστε με το πρόσωπό μας να πιέζει το μαξιλάρι μας εμφανίζονται οι λεγόμενες «ρυτίδες ύπνου». Το ιδανικό θα ήταν να κοιμόμασταν ανάσκελα, αλλά αυτό κατά τη διάρκεια του ύπνου μας δεν είναι εφικτό, επομένως καλό είναι να εστιάσουμε αλλού. Θα βοηθούσε ιδιαίτερα να επιλέξουμε ένα μαλακό και εύκαμπτο μαξιλάρι και να αντικαταστήσουμε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη με μια από μετάξι ή σατέν για μεγαλύτερη απαλότητα.
Το κλασικό σαπούνι δεν είναι ο καλύτερος φίλος για την περιποίηση του δέρματος. Τα περισσότερα από τα σαπούνια είναι αλκαλικά, προκαλούν έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα, η οποία ευνοεί τον σχηματισμό ρυτίδων. Δεν χρειάζεται να διακόψουμε εντελώς τη χρήση σαπουνιών. Μπορούμε απλώς να επιλέξουμε κάποιο που να είναι ουδέτερο σε pH, χωρίς επιβλαβή χημικά συστατικά. Ιδανικά για τις κανονικές, ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες είναι τα σαπούνια τα οποία παράγονται από μείγμα ελαίων, τα οποία βασίζονται σε ουσίες όπως η γλυκερίνη, το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο, το φοινικέλαιο, το σπορέλαιο και το λάδι καρύδας.
Είτε έχουμε σκοπό να βαφτούμε είτε όχι, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Μπορεί να πιστεύουμε ότι όσο πιο ξηρή είναι η επιδερμίδα μας, τόσο πιο παχύρρευστη πρέπει να είναι η κρέμα μας, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι βαριές συνθέσεις μπορεί να αποδυναμώσουν τον φραγμό της επιδερμίδας και να εξασθενήσουν την άμυνα και την αυτοενυδάτωσή της. Επίσης, πολλές συνθέσεις, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό δρουν μόνο επιφανειακά, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει γρήγορα την υγρασία του.
Ακόμα κι αν έχει συννεφιά, ακόμα κι αν το δέρμα μας είναι σκουρόχρωμο και ανθεκτικό, όταν βγαίνουμε από το σπίτι πρέπει να φοράμε απαραιτήτως αντηλιακό και γυαλιά ηλίου. Ετσι, πολύ γρήγορα θα δούμε την όψη μας να γίνεται πιο λαμπερή, ενώ μακροπρόθεσμα προστατεύουμε το δέρμα μας από τη φωτογήρανση (κηλίδες, ρυτίδες, χαλάρωση).
Για ένα σωστό μακιγιάζ, απλώνουμε το μέικ απ σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα με τα δάχτυλά μας. Ετσι θα πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και θα απλωθεί καλύτερα. Για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, φροντίζουμε να απλώσουμε highlighter στα μάγουλα, τη μύτη και το κόκαλο των φρυδιών.
Για να κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα, πριν απλώσουμε τη μάσκαρα χρησιμοποιούμε το ειδικό ψαλίδι που κάνει γυριστές τις βλεφαρίδες. Ανοιγοκλείνουμε απαλά δυο-τρεις φορές το ψαλίδι, όχι παραπάνω. Για να δώσουμε έξτρα όγκο και να διαχωρίσουμε τις βλεφαρίδες, τους απλώνουμε πούδρα με ένα καθαρό βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα. Αν δεν έχουμε, τότε χρησιμοποιούμε μια οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, περνάμε τη μάσκαρα. Δυο στρώσεις μάσκαρα είναι το ιδανικό και όχι παραπάνω από τέσσερις. Διαφορετικά, οι βλεφαρίδες θα σκληρύνουν και θα μουντζουρώσουν την περιοχή των ματιών.
Πηγή : vita.gr