Στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή
14 October 2021
Κρήτη – Οργισμένοι οι σεισμόπληκτοι – Τούς έστειλαν τόνους από άχρηστα ρούχα, νυφικά, ακόμα και άπλυτα εσώρουχα
14 October 2021

Έξι νέοι κυκλικοί κόμβοι στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας

Στην κατασκευή έξι νέων κυκλικών κόμβων συνολικού προϋπολογισμού 8,1 εκατομμυρίων ευρώ, οδηγούν μελέτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο αρμοδιότητας της, στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Πρόκειται για έργα που αναβαθμίζουν τις συνθήκες κυκλοφορίας τόσο στον άξονα της επαρχιακής οδού Λάρισας – Καρδίτσας όπου προβλέπεται η κατασκευή 5 κυκλικών κόμβων, όσο και στο Γεωργικό, επί της οδού Καρδίτσας- Μητρόπολης.

«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε έργα ουσίας, που ενισχύουν το επίπεδο ασφάλειας στην μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο στη χώρα, χάρη στις σύγχρονες οδούς διασύνδεσης, τους περιφερειακούς δρόμους των πόλεων και τους κυκλικούς κόμβους που αποτελούν αποδεδειγμένα την ασφαλέστερη και φιλικότερη στο περιβάλλον παρέμβαση σε προβληματικές, σηματοδοτούμενες διασταυρώσεις.

Τα οφέλη είναι σημαντικά: μειώνονται τα τροχαία ατυχήματα, δίνεται η δυνατότητα αναστροφής η οποία έχει εξαιρετική σημασία κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών, εξασφαλίζεται η συνεχής ροή και η αυτορρύθμιση της κυκλοφορίας, κερδίζεται χρόνος, μειώνονται οι εκπομπές
καυσαερίου, εξοικονομείται ενέργεια, αναβαθμίζεται η αισθητική της περιοχής, δημιουργούνται υποδομές διαβάσεων πεζών και χώροι πρασίνου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι έξι νέοι κυκλικοί κόμβοι

  • Κυκλικός κόμβος 1: Κόμβος Ιτέας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Ιτέας – Ορφανών.
  • Κυκλικός κόμβος 2: Κόμβος Αστρίτσας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την είσοδο στον οικισμό Αστρίτσας και την παράπλευρη αγροτική οδό.
  • Κυκλικός κόμβος 3: Κόμβος Ερμητσίου, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την είσοδο στον οικισμό Ερμήτσι.
  • Κυκλικός κόμβος 4: Κόμβος Ματαράγκας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Ματαράγκας – Κοσκινά.
  • Κυκλικός κόμβος 5: Κόμβος ΒΙ.ΠΕ., επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με οδό προς τη Βιομηχανική περιοχή και με αγροτική οδό.
  • Κυκλικός κόμβος 6: Κυκλικός κόμβος Γεωργικού, επί της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Μητρόπολης.

Σε όλους του κόμβους προβλέπεται η τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης, η ασφάλιση του έργου με την τοποθέτηση μονόπλευρων πλευρικών μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) και η εγκατάσταση συνεχούς ηλεκτροφωτισμού με φωτεινές πηγές τεχνολογίας LED, που προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας έως και 85%, καλή απόδοση χρωμάτων, καθιστώντας ευκολότερο για τους χρήστες τον προσανατολισμό τους, μεγάλη διάρκεια ζωής μέχρι και 100.000 ώρες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο συντήρηση και ενιαίο, υψηλής ποιότητας λευκό φως. Υποστηρικτικά για την κατασκευή των νέων κυκλικών κόμβων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μελετήθηκαν: υδραυλικά έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης και διευθέτησης υφιστάμενων αρδευτικών/αποστραγγιστικών δικτύων, σήμανση και ηλεκτροφωτισμός των οδικών έργων. Επίσης, προβλέπονται εργασίες φύτευσης και διαμόρφωσης του χώρου των κυκλικών κόμβων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: