Wall: Με νέο ρεκόρ αποχαιρέτησε τον Σεπτέμβριο ο S&P
1 October 2024

Έπεσαν … υπογραφές για το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μουζακίου»


Με το έργο επιχειρείται η βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Μουζακίου, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Το συνολικό μήκος των υπό οδών που περιλαμβάνονται στο έργο είναι 24,033 χλμ από τα οποία σε μήκος 19,875 χλμ θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση, σε μήκος 2,2 χλμ θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου ενώ σε μήκος 1,958 χλμ. θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση.

Ειδικότερα με το έργο προβλέπονται παρεμβάσεις στις εξής Κοινότητες:

Αγναντερού: 2 αγροτικές οδοί μήκους 800 μέτρων και 900 μέτρων αντίστοιχα στη θέση «Λωρίδες» όπου συνδέονται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

Παλαιοχωρίου: Αγροτική οδός μήκους 1.350 μέτρων, στη θέση «Φλέβες όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

Μαγούλας: Αγροτική οδός μήκους 1.760 μέτρων, στη θέση «Αγία Ελένη» και , αγροτική οδός μήκους 1390 μέτρων, στη θέση «Αυλάκι», όπου συνδέονται με ασφαλτοστρωμένες οδούς. Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

Κρανέας- Φαναρίου (Κόμπελος): Αγροτική οδός μήκους 4.800 μέτρων, στη θέση «Μαντένια», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

Ριζοβουνίου: Αγροτική οδός μήκους 1.180μέτρων, στη θέση «Αμμούδες», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος των δρόμου θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε2-Ε3 , πάχους 30 cm.

Μαγουλίτσας: Αγροτική οδός μήκους 1.970 μέτρων, στη θέση «Παρασπόρια-Παναγία Μπρίπη», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

Μαυρομματίου – Ελληνοπύργου: Αγροτική οδός μήκους 2980 μέτρων, στη θέση «Μαυρομμάτι-Ζωγραφία», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων. Στο πρώτο τμήμα του δρόμου μήκους 760 μέτρων θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή της υφιστάμενης οδοστρωσίας.

Πύργου Ιθώμης: -Αγροτική οδός μήκους 170,00 μέτρων, στη θέση «Σκαμιές» όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό.
-Αγροτική οδός μήκους 200 μέτρων, στη θέση «Σκαμιές» όπου συνδέεται με αμμοχαλικοστρωμένη οδό.
-Αγροτική οδός μήκους 350 μέτρων, στη θέση «Πλάτανος Χούτου», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε2-Ε3, πάχους 30 cm. – Αγροτική οδός μήκους 340 μέτρων, στη θέση «Τσιαγκλή», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

Καναλίων : -Αγροτική οδός μήκους 380 μέτρων, στη θέση «Λυγαριές» όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό σε υπό ένταξη έργο. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 4 μέτρων.
-Αγροτική οδός μήκους 450 μέτρων, στη θέση «Λυγαριές» όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό σε υπό ένταξη έργο. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5 μέτρων.

Λαζαρίνας: – Αγροτική οδός μήκους 380 μέτρων, στη θέση «Χασιώτικα», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό.
– Αγροτική οδός μήκους 1225 μέτρων, στη θέση «Παλαιοχώρια», όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

Γελάνθης – Αγροτική οδός μήκους 880 μέτρων, στη θέση «Αμπέλια όπου συνδέεται με ασφαλτοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 4,50μέτρων.
– Αγροτική οδός μήκους 300 μέτρων, στη θέση «Λιθαράκια», όπου συνδέεται με χαλικοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε2-Ε3, πάχους 30 cm

Δρακότρυπας: – Αγροτική οδός μήκους 323 μέτρων, στη θέση «Σπάθες» όπου συνδέεται με τσιμεντοστρωμένη οδό.
– Αγροτική οδός μήκους 115 μέτρων, στη θέση «Σπάθες» όπου συνδέεται με τσιμεντοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

Βατσουνιάς: Αγροτική οδός μήκους 890 μέτρων, στη θέση «Κουμπαρέικα», όπου συνδέεται με τσιμεντοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4,50μέτρων.

-Αγροτική οδός μήκους 280 μέτρων, στη θέση «Αγία Παρασκευή – Αμπέλια», όπου συνδέεται με τσιμεντοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

-Αγροτική οδός μήκους 250μέτρων, στη θέση «Αγία Παρασκευή», όπου συνδέεται με τσιμεντοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

-Αγροτική οδός μήκους 270 μέτρων, στη θέση «Ράχη» , όπου συνδέεται με τσιμεντοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 4,50μέτρων.

-Αγροτική οδός μήκους 100 μέτρων, στη θέση «Ράχη», όπου συνδέεται με τσιμεντοστρωμένη οδό. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και από ιδίους πόρους. Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας σύμβασης.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%E2%80%A6-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%C2%AB%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85%C2%BB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: