Το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου θα γίνει σημείο αναφοράς όπως του αρμόζει
18 February 2022
Λεβάντα και γυναίκες ❣
18 February 2022

Έργα, μελέτες και συνεργασία με το ΤΟΕΒ από το Δήμο Μουζακίου για υπόγεια αρδευτικά δίκτυα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής του Δήμου Μουζακίου για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων στον κάμπο και στα ορεινά, παράλληλα με την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που είχε προκαλέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, εκτελέστηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται πλήθος τεχνικών παρεμβάσεων υπογειοποίησης πλαστικών σωλήνων άρδευσης στα αγροκτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων. Ενώ, εκπονήθηκαν και δρομολογούνται μελέτες ύψους 110.000 ευρώ, προκειμένου ο Δήμος να διεκδικήσει άμεσα χρηματοδοτήσεις από κρατικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πλαστικών σωλήνων άρδευσης σε συνολικό μήκος άνω των 25 χιλιομέτρων και έπεται συνέχεια, αφού, όπως είναι ήδη γνωστό, προωθήθηκαν προς εκτέλεση γι’ αυτόν τον σκοπό δυο εργολαβίες συνολικού ύψους 700.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, αυτή τη χρονική περίοδο συνεργάζεται με τις Διοικήσεις των ΤΟΕΒ (Αγναντερού, Κρανέας, Γελάνθης, Λαζαρίνας), του Δήμου Μουζακίου, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή κλειστών αρδευτικών δικτύων στις περιοχές ευθύνης τους μέσω ένταξης σχετικών έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020/Μέτρο 4: Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού/Υπομέτρο 4 – 3: Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό για την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας. Πρόκειται για υλοποίηση της Δράσης 4.3.1., (Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπογραμμίζεται ότι, όλο αυτό το διάστημα, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Παπακώστας, πραγματοποιεί αυτοψίες σε περιοχές όπου γίνονται εργασίες, συζητά με τους εργολάβους την πορεία τους ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες καθυστερήσεις και συντονίζει κάθε σχετική ενέργεια σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπακώστας επισήμανε: «Η πλήρης υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων στο Δήμο μας ήταν βασικός στόχος του αναπτυξιακού προγράμματος της Δημοτικής αρχής από την πρώτη ημέρα ανάληψης των διοικητικών καθηκόντων της. Με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στα πεδινά, όσο και στην ορεινή ζώνη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να τηρούμε την προεκλογική δέσμευσή μας. Πεποίθηση όλων είναι ότι τέτοιες παρεμβάσεις είναι απολύτως απαραίτητες επειδή αλλάζουν ριζικά τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Στην προκειμένη περίπτωση μηδενίζονται οι απώλειες υδάτων, εξασφαλίζονται ομαλές συνθήκες για τους παραγωγούς στις καλλιεργητικές περιόδους και προπαντός, δημιουργούνται προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: