Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο
1 November 2021
Πως θα φτιάξεις μόνη αποτελεσματική κρέμα για εγκαύματα.
1 November 2021

Έρμαια μεθυσμένων και χρηστών τα περίπτερα

Εκτεθειμένοι στη μικροπαραβατικότητα εξακολουθούν να βρίσκονται καθημερινά δεκάδες ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε περίπτερα και καταστήματα με είδη περιπτέρου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, φοβούμενοι μη διατρέξει κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, αφήνουν τον υποτιθέμενο πελάτη να πάρει αυτό που θέλει και να αποχωρήσει χωρίς να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.
Παράλληλα ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, τα οποία λειτουργούν στον Βόλο επί 24ώρου βάσης, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα κλοπών από διάφορους, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, κατέφυγαν στη λύση της πρόσληψης σεκιούριτι, που ελέγχει σε τακτά χρονικά διάστημα εάν πάνε όλα καλά. Ωστόσο, η πλειοψηφία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ζει με την ελπίδα να μη συμβεί κάτι σοβαρό, αφού ο κίνδυνος κάποιος να επιχειρήσει να τους ληστέψει χρησιμοποιώντας ως όπλο κάποιο αιχμηρό αντικείμενο είναι πάντα ορατός.
Όμως, τα περισσότερα περιστατικά, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, αφορά μεθυσμένους ή χρήστες ουσιών, οι οποίοι θα απειλήσουν ή θα εξυβρίσουν τον υπάλληλο ή τον ιδιοκτήτη, παίρνοντας κάποιο φαγώσιμο ή αλκοολούχο ποτό χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο της αξίας του και κατόπιν θα αποχωρήσουν. Κάτι ανάλογο συνέβη σε περίπτερο της οδού Δημητριάδος πριν από λίγες εβδομάδες, όταν τοξικοεξαρτημένος άρπαξε προϊόντα μικρής αξίας, απειλώντας την ιδιοκτήτρια να μην αντιδράσει και έφυγε σαν κύριος προπηλακίζοντάς την παράλληλα.
Σε μια άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης περιπτέρου δέχθηκε γροθιά στο κεφάλι από κάποιον, ο οποίος ουρούσε πίσω από το περίπτερό του, μετά από παρατήρηση που του έκανε, ώστε να πάει αλλού να «ξελαφρώσει»…
«Αρπάζουν μικροπράγματα και φεύγουν, καθώς το περίπτερο είναι ένας εύκολος στόχος, ενώ κάποιοι αφαιρούν διάφορα προσπαθώντας να μη γίνονται αντιληπτοί από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης ακόμα και αν διαθέτει κάμερες δεν μπορεί να τις ελέγχει διαρκώς» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Τόπας, συμπληρώνοντας πως προσπαθούν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τέτοιες μικροεπιθέσεις, χωρίς να απευθύνονται στην αστυνομία.
«Τα χρόνια είναι δύσκολα και το περίπτερο είναι εύκολος στόχος, με τον κίνδυνο να αυξάνεται για αυτούς που διανυκτερεύουν» επισημαίνει, προτείνοντας ως λύση όλες οι συναλλαγές να γίνονται μέσω τραπεζικής κάρτας, ώστε να μη συγκεντρώνονται μετρητά στις ταμειακές μηχανές των περιπτέρων. Έτσι όσοι σκέφτονται να βάλουν στο στόχαστρο τις εισπράξεις να μη βρουν κάτι να πάρουν και να αποθαρρύνονται από το να χτυπήσουν.
Αυξήσεις που απορροφήθηκαν
Δεν πέρασαν στους καταναλωτές οι μικρές αυξήσεις που υπήρξαν στο κόστος των αναψυκτικών και άλλων προϊόντων περιπτέρου, αντίθετα απορροφήθηκαν από τους προμηθευτές και τους περιπτερούχους. Σύμφωνα με τον κ. Τόπα, για παράδειγμα η άνοδος στην τιμή του αλουμινίου, παρέσυρε και τα κουτάκια των αναψυκτικών με αύξηση 5-10 λεπτών στην τελική τιμή, αλλά προμηθευτές και επαγγελματίες φρόντισαν να την εντάξουν στο δικό τους κόστος αποφεύγοντας να τη μετακυλήσουν στον καταναλωτή.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: