Δίκτυο απινιδωτών απέκτησε η Καρδίτσα
10 February 2021
Η ΔΕΥΑΤ εισέρχεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
10 February 2021

Έρχεται η “Μήδεια” από το Σάββατο με πολύ κρύο και χιονοπτώσεις

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα θα σημειωθεί από το Σάββατο, με την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας, που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάσθηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αλλά και την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σήμερα, βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο 13/2, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Πριν όμως την κακοκαιρία «Μήδεια», αύριο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: