Πυρκαγιές: Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στη Ρόδο
22 July 2023
Ryanair: Διήμερη απεργία των πιλότων στο Βέλγιο
22 July 2023

Έρχεται παράταση για τις φορο-δηλώσεις

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων για πολλές μέρες μέσα στον Αύγουστο του τρέχοντος έτους προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Χ. Θεοχάρης.

Επιβεβαίωσε έτσι σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα της «Ν», σύμφωνα με το οποίο εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται παράταση της προθεσμίας αυτής κοντά στα τέλη Αυγούστου ή ακόμη και μέχρι τις 30 ή τις 31 Αυγούστου.

Μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού ACTION 24, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις εισοδήματος και το εάν θα δοθεί παράταση: «Το σύστημα (σ.σ.: ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος) φέτος είχε λιγότερα προβλήματα απ’ ό,τι τις άλλες χρονιές. Η ροή είναι σχετικά ικανοποιητική, δυστυχώς όμως φέτος είχαμε την εξής διαφοροποίηση: ο κόσμος με τις πολλαπλές εκλογές δεν έτρεξε στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εφορία, δεν πήγε στον λογιστή του. Άλλες φορές, ας το πούμε, “μπούκωναν” οι λογιστές και τα συστήματα άνοιγαν πολύ λίγο και πραγματικά ευλόγως ζητούσαν τις παρατάσεις και τις δίναμε. Το 2020 και το 2021 είχαμε και τον κορωνοϊό, που ήτανε και πολύ ειδικές οι συνθήκες.

Αν δοθεί παράταση, και όποια παράταση δοθεί, αυτό θα αποφασιστεί από τον υπουργό και τη σύσκεψη που θα κάνουμε. Παρακολουθούμε αυτή την εβδομάδα, η ροή δεν είναι στο 100% για να επιτρέψει να ολοκληρωθούν μέσα στις ημερομηνίες που μένουν, στις τελευταίες 12, 11 μέρες που απομένουν, όμως δεν είναι και μια ροή η οποία είναι άσχημη.

Είναι προφανές ότι όταν όλοι αμελούν και πάμε όλοι το τελευταίο Σαββατοκύριακο στον λογιστή μας με τα χαρτιά στο χέρι για να μας κάνει τη δήλωση, προφανώς είναι άνθρωποι και αυτοί και δεν μπορούν να
τα προλάβουν όλα. Εάν αποφασιστεί να δοθεί παράταση τότε μαζεύονται δύο δόσεις μαζί (Ιουλίου και Αυγούστου)».

600 εκατ. χρεών έχουν επαναρυθμιστεί

Χθες, εξάλλου, μιλώντας στη Βουλή για ζητήματα που άπτονται του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα και με αφορμή επίκαιρη ερώτηση εκ μέρους του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών στην εφορία και το μέτρο της επανένταξης στις παλαιές ρυθμίσεις των 120 δόσεων και των 36-72 δόσεων, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι περίπου 600 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία έχουν επαναρυθμιστεί με το συγκεκριμένο μέτρο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: