Σύγχρονη τουριστική μαρίνα στην Αίγινα
25 April 2023
Τα «ημερολόγια» του Χίτλερ: «Αυτά τα καινούρια χάπια που προκαλούν ενοχλητικά αέρια» και άλλα ψέματα
25 April 2023

Έσκασαν μύτη οι ….δεινόσαυροι στο Παυσίλυπο! (+Φωτο +Βίντεο)

H …εποχή των δεινοσαύρων στο Παυσίλυπο έχει ήδη ξεκινήσει! Οι πρώτοι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν ήδη στο άλσος και έπιασαν τις θέσεις τους, ανάμεσα στα δέντρα και τους θάμνους, όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου, ίσως και περισσότερο αν κρίνει κανείς από το πόσο καλά προσαρμόστηκαν ήδη στο νέο τους περιβάλλον.

Το θεματικό πάρκο των Δεινοσαύρων που θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου από την Παρασκευή με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας άρχισε πλέον να παίρνει μορφή και…ζωή αφού τα πρώτα μικρότερα σε μέγεθος εκθέματα που δεν χρειάζονται συναρμολόγηση τοποθετήθηκαν ήδη στις θέσεις τους, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί και συν αρμολογηθεί όλα.

Ο κ. Στ. Κωνσταντινίδης υπεύθυνος της εταιρείας που διαχειρίζεται το πάρκο, ο οποίος συντόνιζε την …απόβαση των δεινοσαύρων στο άλσος σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net χαρακτήρισε το χώρο του άλσους ως το ιδανικότερο περιβάλλον για να αναδείξει το θεματικό πάρκο, επισημαίνοντας ότι θα είναι ένα εξαιρετικό project με ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που είναι σίγουρος ότι θα το απολαύσουν όλοι οι πολίτες.   

Ο σχεδιασμός του θεματικού πάρκου έχει γίνει από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα Felix de Azara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την πολύ «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Στη λίστα των εκθεμάτων περιλαμβάνονται :

Ένας Βραχιόσαυρος 10μ μήκος, 6μ ύψος, 2μ πλάτος, ένας Τρικετάτωψ 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας  Ράπτορας στο κλουβί 1,8μ μήκος, 3μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας Κρυολοφόσαυρος μαζί με το θήραμα  1,7μ μήκος, 3μ ύψος, 1μ πλάτος, ένας Γουερχόσαυρος με κορμό Δέντρου 5μ μήκος, 2,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας Διλοφόσαυρος  3μ μήκος, 2μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας  Βαρυονύξ 4μ μήκος, 2μ ύψος, 1μ πλάτος, ένας Ιγκουανόδοντας και 2 μικρά 4μ μήκος, 1,8μ ύψος, 2μ πλάτος, ένας  Οβιράπτορας με αυγά  2,5μ διάμετρος, 1μ ύψος, ένας  Πτερόσαυρος με φωλιά 1,5μ ύψος, 2,90μ άνοιγμα φτερών και ένας Αγκυλόσαυρος 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος.

Όλα τα εκθέματα που θα βρίσκονται σε διαφορετικά και επίκαιρα σημεία του πάρκου είναι ρομποτικά, με εντυπωσιακές κινήσεις, χρώματα, υφές και επιβλητικούς ήχους. Στο χώρο του θεματικού πάρκου θα λειτουργήσουν και δύο περίπτερα, ένα με φωτογράφο για αναμνηστικές φωτογραφίες με τα εκθέματα και ένα με είδη αναμνηστικά με θέμα του δεινόσαυρους. Η λειτουργία του θεματικού πάρκου θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή.

Κωστής Κριτσιάνης

 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CF%8D%CF%84%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: