Δευτέρα (17/10): 81 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 7 στον Παλαμά και 5 στους Σοφάδες
18 October 2022
Δημοπρατήθηκε η νέα σύγχρονη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων της Κέρκυρας
18 October 2022

Έφτασε στην Αργιθέα ο Πρωθυπουργός και ανακοινώνει Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (+Φωτο +Βίντεο) – Ανανεώνεται

Στην Αργιθέα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη (18/10) καθώς το ελικόπτερο προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο χώρο του γηπέδου του Ανθηρού και αφού προηγουμένως πέταξε πάνω από τα ημιτελή έργα του Αχελώου και το φράγμα της Συκιάς. 

Τον πρωθυπουργό  σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net συνοδεύουν ο  Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυράς η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σ. Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημ. Σκάλκος.

Σημειώνουμε ότι η προηγούμενη επίσκεψη Πρωθυπουργού στην ορεινή Αργιθέα είχε συμβεί το 2002 με την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού κ. Σημίτη.

Τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον πλαισιώνει υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων οι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, οι βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Γ. Κωτσός και Ασ. Σκόντρα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος και Χρ. Μιχαλάκης οι Δήμαρχοι Αργιθέας κ. Ανδρ. Στεργίου, Αγράφων κ. Αλ. Καρδαμπίκης, Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνος, Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος, Μουζακίου κ. Φ. Στάθης, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κ. Κοντογιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αρ Τασιός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικ. Καραγιάννης, Ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Στ. Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός  αναχώρησε αμέσως οδικώς για να επισκεφθεί τα έργα αποκατάστασης από τις καταστροφές του Ιανού που εκτελεί η ΤΕΡΝΑ κοντά στο Ανθηρό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Σημειώνεται ότι η ΤΕΡΝΑ στο  πλαίσιο της εργολαβίας των 143 εκ. € που της ανατέθηκε για την εκτέλεση έργων αποκατάστασης στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας  έχει αναλάβει στην περιοχή της Αργιθέας να εκτελέσει έργα αποκατάστασης στα οδικά τμήματα από Άγιο Νικόλαο έως Πετρίλο, από Άγιο Νικόλαο έως Βλάσι, από Βλάσι έως Λεοντίτο και κατασκευή γέφυρας στο Βλάσι, από Τύμπανο έως Αργιθέα, από Αργιθέα έως  Μεσοβούνι και από τη διασταύρωση προς Ανθηρό.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα έργα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημοτικο Σχολείο Ανθηρού και στη συνάντηση που είχε με τους μικρούς μαθητές του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού του ζητήθηκε από τα παιδιά και τον δάσκαλό τους η διαμόρφωση της παιδικής χαράς δίπλα από το σχολείο καθώς και να λυθεί το ζήτημα της κεντρικής θέρμανσης στο σχολείο τους.

Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν το Δημαρχείο Αργιθέας.

«Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχει ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας. Αντίθετα, θα πρέπει η προσοχή μας να στρέφεται κατεξοχήν σε εκείνες τις περιοχές που στο παρελθόν δεν απολάμβαναν της απαραίτητης προσοχής της κεντρικής εξουσίας λόγω της απόστασης από τα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό ήρθαμε να το διορθώσουμε για τα καλά, για να αισθάνονται όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως του αν κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα ή στο πιο απομονωμένο χωριό της Ελληνικής επικράτειας, ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και ότι όλοι έχουν ίδια δικαιώματα, ίδιες ευκαιρίες στην ανάπτυξη, ίδιες δυνατότητες προστασίας από το κοινωνικό κράτος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Δήμαρχο, Ανδρέα Στεργίου.

«Μεγάλη μας τιμή και χαρά για το γεγονός ότι πρώτη φορά στην ιστορία έρχεται στην έδρα του Δήμου, στο Ανθηρό, εν ενεργεία Πρωθυπουργός. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας συγκινεί. Άλλωστε γίνατε και εσείς αποδέκτης της αγάπης του μόνιμου πληθυσμού. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη ιστορία, πολύ μεγάλη στιγμή, το λέμε και το εννοούμε. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται ωραία πράγματα στην Αργιθέα και το επόμενο χρονικό διάστημα, με την συνδρομή και την καταλυτική σας βοήθεια, θα γίνουν ακόμα περισσότερα», σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος. Στο επίκεντρο της συζήτησης στο Δημαρχείο βρέθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη της ορεινότητας και τη στήριξη των μικρών ορεινών Δήμων, η οποία είχε αναλυθεί κατά τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους 33 Δημάρχους του Δικτύου Ορεινών Δήμων, στις αρχές Μαΐου.

Ακολούθως η Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου, όπου τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος και τον ξενάγησε στον χώρο μαζί με τους επιτρόπους της Μονής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει τις εξαιρετικά καλοδιατηρημένες αγιογραφίες και να ενημερωθεί για την ιστορία της Μονής, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Ακολούθως, στον παρακείμενο χώρο αναψυχής που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Αργιθέας, ξεκίνησε η εκδήλωση, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μαζί με μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου το Ειδικό  Αναπτυξιακό Σχέδιο για τους Δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα της ΠΕ Καρδίτσας και Αγράφων της ΠΕ Ευρυτανίας, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους τοπικούς φορείς και κατοίκους των παραπάνω δήμων που ευελπιστούν ότι θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή τους.

Κωστής Κριτσιάνης 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: