«Ήταν μαχαιρωμένη δίπλα στο παιδί της»: αστυνομικοί έσωσαν μαμά από γυναικοκτόνο
20 December 2021
Η μετάλλαξη «Όμικρον» έφθασε και στη Λάρισα – Θετικός φοιτητής που επέστρεψε από Αγγλία
20 December 2021

«Έφυγε» η Λυδία Θεοδωρίδου σημαντική δωρήτρια του Δήμου Καρδίτσας

Με τη δωρεά της απέκτησε στέγη το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες»

Μια σημαντική Καρδιτσιώτισσα η οποία με την προσφορά της έθεσε την σφραγίδα της στην στήριξη των ατόμων ΑμεΑ έφυγε από την ζωή σε βαθιά γεράματα. Πρόκειται για Λυδία Θεοδωρίδου μεγάλη δωρήτρια του Δήμου Καρδίτσας, η οποία το 1999 ολοκλήρωσε τη δωρεά της προς τη Δήμο Καρδίτσας. Η δωρεά της αποτέλεσε τη βάση για να αποκτήσει το κέντρο «Ορίζοντες» μόνιμη και ιδιόκτητη στέγη. Το κέντρο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» προς τιμή της δωρήτριας. Η Λυδία Θεοδωρίδου απεβίωσε στην Αθήνα όπου και κατοικούσε η κηδεία της θα γίνει στις 11πμ την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Η σορός της θα ταφεί στο κοιμητήριο Καλλιθέας. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε σχετικά: «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της μεγάλης δωρήτριας του Δήμου Καρδίτσας Λυδίας Θεοδωρίδου. Έφυγε μια Καρδιτσιώτισσα που διέθετε περίσσευμα ψυχής και έτρεψε αισθήματα ανθρωπιάς για τον συνάνθρωπο της. Η συμπολίτισσα μας διέθεσε ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής της περιουσίας για να βρει στέγη μια σημαντική δομή που φιλοξενεί ΑμεΑ. Η προσφορά της είναι στην κυριολεξία ανεκτίμητη. Ελπίζουμε να βρει και άλλους μιμητές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».

Η δωρεά

Με αφορμή το θάνατο της αντιγράφουμε από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 11 Νοεμβρίου του 1998 οπότε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας ασχολήθηκε με τη δωρεά και την έκανε αποδεκτή.

«Το Δημοτικό συμβούλιο αποδέχεται την πρόταση της κας Λύδιας Θεοδωρίδου για δωρεά στο Δήμο Καρδίτσας ποσού 50.000.000 δραχμές μετρητών, προκειμένου αυτό να διατεθεί για την αγορά ακινήτου στην Καρδίτσα και το οποίο (ακίνητο) θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση του κέντρου “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” Υποστήριξης και παροχής συμβουλών για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς επίσης και των Εργαστηρίων Τέχνης, με τους παρακάτω όρους:

α. Το εν λόγω κέντρο θα λειτουργήσει το αργότερο εντός έτους από την αγορά του ακινήτου.

β. Θα αναρτηθεί μαρμάρινη πλάκα σε εμφανές σημείο του ακινήτου, που θα φέρει την επιγραφή “Δωρεά Λύδιας Θεοδωρίδου σε μνήμη των γονέων της Δημητρίου και Ζωής Μαστρογιαννίτη και του συζύγου της Σοφοκλή Θεοδωρίδη”

γ. Τα έξοδα του συμβολαίου δωρεάς, ο φόρος δωρεάς και η δαπάνη του δικηγόρου που θα εκπροσωπήσει ενώπιον του Συμβολαιογράφου το Δήμο, Θα επιβαρύνουν το Δήμο Καρδίτσας.

δ. Το συμβόλαιο δωρεάς θα καταρτιστεί και υπογραφεί στην Αθήνα και σ’ αυτό περιέχεται αίρεση ότι η δωρεά θα διαλύεται σε περίπτωση που δεν θα τηρηθούν οι παραπάνω υπ’ αριθμ. α΄και β΄όροι.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: