Απόστολος Λύτρας: Αποφυλάκιση με βραχιολάκι, εισηγείται ο εισαγγελέας
13 July 2024
Σοβαρό επεισόδιο και πληροφορίες για πυροβολισμούς σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ
14 July 2024

«Έχει δρόμο ακόμη…» η κατασκευή του οδικού τμήματος Δέλτα – Καρδίτσα

Τρία χρόνια και οκτώ μήνες πέρασαν από την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. 30: Κατασκευή οδικού τμήματος από Δέλτα Καρδίτσας έως Είσοδο Καρδίτσας» με συμβατική προθεσμία 36 μηνών για την ολοκλήρωσή του.

Σήμερα, 44 μήνες μετά, -όπου θεωρητικά ο δρόμος θα μπορούσε να έχει δοθεί σε χρήση,- το έργο βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από την ολοκλήρωσή του με την πρόοδο των εργασιών να κινείται σε πολύ χαμηλό ποσοστό.

Οι αιτίες γι’ αυτή την καθυστέρηση είναι πολλές και σχετίζονται με τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, την πανδημία με τις αναστολές εργασίας, τα καιρικά φαινομένα «Διομήδης», Daniel και Elias, την ανάγκη μετατόπισης δικτύων κοινωνικής ωφέλειας, την ύπαρξη αρχαιολογικών ευρημάτων και την ανάγκη ανασκαφών ακόμα και με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο KarditsaLive.Net ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Τέλιος και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σταυρ. Καρρά τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων έχουν πλέον επιλυθεί, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησαν εργασίες από τον ΟΤΕ για την μετατόπιση του δικτύου του και αναμένεται και από τη ΔΕΔΔΗΕ να κάνει το ίδιο τουλάχιστον για το τμήμα μέχρι τον Πρόδρομο.

Θετικές εξελίξεις υπήρξαν αυτές τις ημέρες και από το «μέτωπο» του υποέργου που αφορά τις αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες για την εκτέλεση του έργου που εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, καθώς «απελευθερώνεται» το αριστερό τμήμα του δρόμου, στο οποίο μπορούν να εκτελεστούν κανονικά οι εργασίες.

Ο ρεαλιστικός στόχος που τίθεται πλέον είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025 να έχει κατασκευαστεί ο κόμβος του Προδρόμου ώστε το έργο από το Δέλτα μέχρι τον συγκεκριμένο κόμβο – που βρίσκεται περίπου στο μέσον των συνολικά 6 χλμ του υπο κατασκευή οδικού τμήματος – να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε χρήση όπως έγινε με το πρώτο τμήμα και στη συνέχεια να ανοίξει το «μέτωπο» από τον Πρόδρομο ως την είσοδο της πόλης

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως το σημαντικό για το νομό και την πόλη έργο, κυρίως σε θέματα οδικής ασφάλειας, είχε αρχικό προϋπολογισμό 32.350.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με έκπτωση 46,03% έναντι 17.508.998,51 ευρώ.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7%E2%80%A6%C2%BB-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: