Αντικειμενικές αξίες: Το ντόμινο αλλαγών που φέρνουν
31 October 2023
BBC: Η συμφωνία για τους ομήρους ήταν κοντά – Και μετά το Ισραήλ εισέβαλε στη Γάζα
31 October 2023

Αγιασμός στο "Σπίτι της Αγάπης" της Καρδίτσας – 97.850 μερίδες φαγητού έχει διανείμει από το Σεπτέμβριο μέσω των δομών της η Ι.Μ.Θ.Φ. (+Φωτο +Βίντεο)

Την ακολουθία του αγιασμού στο «Σπίτι της Αγάπης» για την νέα περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει τέλεσε το πρωί της Τρίτης (31/10) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος πλαισιωμένος από ιερείς ενοριών της πόλης που συνδράμουν στην λειτουργία της σημαντικής αυτής κοινωνικής δομής της τοπικής εκκλησίας καθώς και των δεκάδων εθελοντριών που καθημερινά μεριμνούν για την προετοιμασία του φαγητού που προσφέρεται σε δεκάδες συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τιμόθεος από την αρχή του Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η νέα περίοδος λειτουργίας των Σπιτιών Αγάπης στην Καρδίτσα, τους Σοφάδες, τα Φάρσαλα αλλά και στο Αγναντερό έπειτα από τις πλημμύρες έχουν διανεμηθεί 97.850 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα.

.Η Εκκλησία δεν περιορίστηκε όμως μόνο στην προετοιμασία και παροχή γευμάτων. Όπως ανέφερε ο κ. Τιμόθεος η Ι.Μ.Θ.Φ. έχει  διανείμει κρεβάτια, στρώματα, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές όπου οι άνθρωποι είχαν ανάγκη αλλά και λίπασμα και ζωοτροφές για να επιβιώσουν και τα ζώα, καθώς καταστράφηκαν πολλές ζωοτροφές από τις πλημμύρες.

Με την ευκαιρία ο κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τις εθελόντριες σε όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια «οι οποίες ανύστακτα και χωρίς κόπο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με πολλή αγάπη και πολλή στοργή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που επλήγησαν και εδώ στην Καρδίτσα όπου είχαμε αναλάβει μια μεγάλη προσπάθεια παρασκευής φαγητού και στο Αγναντερό το οποίο μέχρι στιγμής έχει  διανείμει σε πληγέντες 80.000 μερίδες. Όλα αυτά με πολλή αγάπη και πολλή διάθεση από τις κυρίες τους ιερείς μας και πάρα πολλούς εθελοντές που συνεπικούρησαν το έργο που ανέλαβε η ΙΜΘΦ και το οποίο θα συνεχίσει να κάνει γιατί έρχεται χειμώνας με πολλές δυσκολίες στα σπίτια των ανθρώπων, των αδελφών μας και θα πρέπει να είμαστε παρόντες γι’ αυτή την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, ώστε να απαλείψουμε τις δυσκολίες και να δώσουμε ελπίδα, στοργή και αγάπη σ΄ αυτούς που έχουν ανάγκη» τόνισε χαρακτηριστικά.

.Διανομή κολατσιού στα σχολεία της Μαγούλας

Πέραν των παραπάνω η Ι.Μ.Θ.Φ. ξεκίνησε από χθες να προσφέρει κολατσιό σε 52 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας και 22 του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας καθώς η προσπάθεια να ενταχθεί η προσφορά κολατσιού ή γεύματος σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ δεν έχει μέχρι στιγμής καρποφορήσει

Κωστής Κριστιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-97-850-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%B9

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: