Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Λύκειο Πύλης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
27 March 2022
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Δευτέρα
27 March 2022

Αγοραστός στην επέτειο για τα 112 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ

«Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;» με αναφορά στον Καζαντζάκη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε το μήνυμα στην εκδήλωση μνήμης της εξέγερσης των κολίγων του Κιλελέρ και συνέχισε: «Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της παραγωγής, καθώς το κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο από κάθε άλλη φορά στα χρονικά. Είναι ένα θέμα παγκόσμιο με γεωπολιτικές συνέπειες. 

Το διακύβευμα  για το  βιώσιμο μέλλον είναι η αυτάρκεια: αυτάρκεια σε νερό,  που συνεπάγεται αυτάρκεια στη διατροφική αλυσίδα και  αυτάρκεια στην ενέργεια. Τα τελευταία δέκα χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής με έργα και δράσεις  συνολικού προϋπολογισμού  1,6 δις ευρώ απ’ όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία: εμβληματικά και πολυβραβευμένα  έργα όπως η επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλα, μεγάλα έργα υποδομών  όπως λιμνοδεξαμενές, ταμιευτήρες και  φράγματα,  22  νέα εγγειοβελτιωτικά έργα προϋπολογισμού έως  2,2 εκατ. ευρώ,  υπογειοποιήσεις αρδευτικών δικτύων σε μήκος άνω των 500 χιλιομέτρων,  αγροτική οδοποιία, αγροτικός εξηλεκτρισμός, επενδύσεις όπως Σχέδια Βελτίωσης, επενδύσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, ενισχύσεις σε νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, ανάπτυξη μικρών εκμεταλλεύσεων, πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων, clusters  νέων παραγωγών, ομάδες τοπικής δράσης Leader,   ενισχύσεις για μη γεωργικές δραστηριότητες σε αγροτικές περιοχές,  έρευνα, συστήματα ποιότητας, αντιπυρική προστασία. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η κυβέρνηση για πρώτη φορά μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε 320 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας.  

Ο παραγωγός καλλιεργεί για να ζήσει. Τιμούμε σήμερα εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τον άνθρωπο, εκείνους που θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. Τιμούμε καθημερινά τους αγώνες τους με έργα και πράξεις. Γιατί το νερό είναι πηγή ζωής. Το νερό ενώνει και δεν είναι πηγή αντιπαράθεσης. Αυτή είναι η προστιθέμενη  αξία του Αχελώου,  του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού , green deal  έργου στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Είναι ένα ημιτελές έργο  και χρειάζεται να ολοκληρωθεί. Τα τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια και η σωστή διαχείριση νερού προσφέρουν απόθεμα ασφάλειας για την  αντιμετώπιση της ενεργειακής και της κλιματικής κρίσης. Μαζί με τα άλλα έργα στρατηγικής σημασίας που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση όπως το φράγμα Σκοπιάς, μαζί με τα  φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκι, Αχλαδοχώρι, Μουζάκι, Πύλη  και Νεοχωρίτη και όλα τα άλλα μεγάλα έργα που έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Αχελώος δείχνει το δρόμο του μέλλοντος για τη  βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη. 

Είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ για να βοηθάμε τους αγρότες. Σε όλες τις κρίσεις που  αντιμετώπισε η Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα – Ιανό, παγετό, υπερκυτταρική καταιγίδα, Μήδεια, Διομήδη –  σταθήκαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με πρωτόκολλο ενεργειών και με αλήθεια στο πλευρό των πληγέντων, γιατί πιστεύουμε στην αξία των ανθρώπων της παραγωγής.  Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ ήμασταν και είμαστε  εδώ για  γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις, με πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνεργασία και μεθοδολογία.   

Στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή στην πράξη με έργα ουσίας, στηρίζουμε τους ανθρώπους της  υπαίθρου, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα και την εθνική οικονομία, στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Με ενσυναίσθηση, στηρίζουμε   τη συνέχιση της ζωής και της παραγωγής στη Θεσσαλία, για τους ανθρώπους του  καθημερινού μόχθου  και  για τις επόμενες γενιές που θέλουν και δικαιούνται  να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς μας»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: