Ψυχολογική στήριξη και «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους δημότες Καρδίτσας
24 November 2020
Συνελήφθη 33χρονος για πορνογραφία ανηλίκου στα Φάρσαλα
24 November 2020

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Με βασικά αιτήματα την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, την ενίσχυση/ αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και την προστασία των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων που πλήττονται με την ψήφιση διαφόρων διατάξεων εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης συγκεντρώσεων συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους δήμους, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι τα εξής:

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Εδώ και τώρα απόσυρση του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία.
ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Ειδικότερα στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δοκιμαζόμενο τομέα της Υγείας, με τις ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ να συνεχίζουν τις δυναμικές δράσεις τους για την προάσπιση του ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, με κοινή τους ανακοίνωση, ενημέρωσαν χθες ότι και τα τρία μέσα θα μείνουν εκτός λειτουργίας για ένα ολόκληρο 24ωρο. Στα αιτήματά τους, εκτός από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και τις διαμαρτυρίες για όσα η κυβέρνηση προωθεί σε σχέση με κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, περιορισμούς στις απεργίες και μείωση παροχών μέσω ΟΑΕΔ, προσθέτουν και την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται από αύριο στις πτήσεις, καθώς με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, κλάδοι εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποιούν διαδοχικές εξάωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 6 και 12 το μεσημέρι και μεταξύ 12 και 6 το απόγευμα. Την Πέμπτη απεργούν ολόκληρο το 24ωρο, οπότε θα παγώσει κάθε κίνηση στα αεροδρόμια.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια μεθαύριο Πέμπτη καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: