Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά
16 April 2025

Αδελφοποίηση του Δήμου Σοφάδων με τον Δήμο Σίφνου ενέκρινε το Δ.Σ. Σοφάδων

Την αδελφοποίηση του Δήμου Σοφάδων με το Δήμο Σίφνου με τον οποίο συνδέεται ιστορικά καθώς από τη Σίφνο καταγόταν ο τοπικός ήρωας λοχαγού Λοχαγού Κωνσταντίνος Ισχόμαχος που τιμάται από τον Δήμο Σοφάδων για τον ηρωικό αγώνα που έδωσε στα βουνά των Αγράφων ως Γενικός Αρχηγός της Θεσσαλικής Επανάστασης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στην αποψινή του συνεδρίαση.

Τη σχετική εισήγηση έκανε η Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού – Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Σοφία Αλειφτήρα. Όπως αναφέρει στην εισήγησή της ο Δήμος Σοφάδων εξέφρασε το ενδιαφέρον του για αδελφοποίησή του με τον Δήμο Σίφνου κάτι που έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας σε όλους τους τομείς. ‘’Πιστεύουμε ότι οι δύο συγκεκριμένοι  Δήμοι  μοιράζονται κοινές αξίες και ότι η συνεργασία μας μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελής.

Εξάλλου ο Δήμος μας εδώ και αρκετά χρόνια τιμάει την μνήμη ενός αθάνατου ήρωα , Λοχαγού- Γενικού Αρχηγού της Θεσσαλικής Επανάστασης , που έχει καταγωγή από την Σίφνο και έδωσε ηρωικό αγώνα στα βουνά των Αγράφων , τον Κωνσταντίνο Ισχόμαχο. Ο Ισχόμαχος βοήθησε πολύ στην απελευθέρωση της περιοχής μας καθώς ήταν μια εμβληματική μορφή της τότε εποχής.

Για όλους αυτούς τους λόγους κάθε χρόνο αποδίδουμε φόρο τιμής στον ήρωα Ισχόμαχο στην Τοπική Κοινότητα Λουτρού του Δ. Σοφάδων, όπου ήταν και ο τόπος εγκατάστασης του γενικού αρχηγείου του επαναστατικού κινήματος, τελείται επιμνημόσυνη δέηση , κατάθεση στεφάνων και ομιλίες διακεκριμένων ιστορικών.

Κατόπιν των προαναφερόμενων και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 220 του ν. 3463/2006 και μέσα στο πλαίσιο εορτασμού μνήμης του Σίφνιου  Κωνσταντίνου Ισχόμαχου,  καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο όπως εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας για την  Αδελφοποίηση των Δήμων Σοφάδων και Σίφνου , με την πραγματοποίηση της πρώτης φάσης στην περιοχή των Σοφάδων.»  

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης το ΔΣ Σοφάδων ενέκρινε να διοργανώσει ο Δήμος Σοφάδων τελετή όπου θα υπογραφεί το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, καθώς και σχετική πίστωση 5000 € για την κάλυψη των εξόδων.   

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Σίφνου θα πραγματοποιηθεί από τις 9 Μαΐου 2025 έως και την Κυριακή 11 Μαΐου 2025 όπου θα υπογραφεί και το πρωτόκολλο συνεργασίας  και θα απαρτίζεται από την Δήμαρχο Σίφνου, τον Πρόεδρο του Δ. Σ. , Αντιδημάρχους , Δημοτικούς Συμβούλους, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου καθώς και άλλους επίσημους προσκεκλημένους.

Κωστής Κριτσιάνης        

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4-%CF%83-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: