Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Λάρισα
4 August 2020
Συνελήφθη ο πλοίαρχος του ιπτάμενου δελφινιού «Ερατώ»
4 August 2020

Αδριάντας για τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο

Υπεγράφη την Δευτέρα 3 Αυγούστου από το Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο με απευθείας ανάθεση η δημιουργία ανάγλυφου αδριάντα του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν για το ζήτημα ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θα κατασκευάσει ένα μνημείο στην είσοδο του Μορφοβουνίου για τον ήρωα Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο που θα αποτελείται από τον αδριάντα του καθώς και ένα παροπλισμένο Mirage για το οποίο ήδη έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τέθηκαν η κατασκευή του Μνημείου θα αναπαριστά τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο σε ολόσωμο ανάγλυφο από ορείχαλκο αρίστης ποιότητας, με στολή πτήσης. Το έργο θα αντιγραφεί σε γύψο, μετά σε κερί και αμέσως μετά θα μπει στο φούρνο αποκέρωσης. Αμέσως μετά τη χύτευση ακολουθεί ο καθαρισμός και η επεξεργασία μέχρι που το έργο θα πατιναριστεί και θα γίνει το τελικό κέρωμα. Το έργο θα έχει υποδοχές για να εγκατασταθεί στο μάρμαρο του βάθρου.

Το βάθρο του ανδριάντα θα κατασκευαστεί από το Δήμο από μάρμαρο ημίλευκο αρίστης ποιότητας, σύμφωνα με τις διαστάσεις που θα υποδείξει ο καλλιτέχνης Ι. Μπάρδης που ανέλαβε τη δημιουργία του έργου.

Στην όψη του βάθρου θα αναγράφεται «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ 1984-2018»

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 6.200,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και ως τελική ημερομηνίας παράδοσης είναι το τέλος της Άνοιξης του 2021.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: