Σάμος: 98 μετανάστες περισυνέλεξε το Λιμενικό
26 August 2023
ΗΠΑ: Μακελειό με μαζικούς πυροβολισμούς σε κατάστημα στο Τζάκσονβιλ, 4 νεκροί
27 August 2023

ΑΕΚ: «Πέταξε» δύο βαθμούς στην OPAP Arena, 1-1 με τον Πανσερραϊκό

Η ΑΕΚ είχε πάλι πολλές τελικές, ένα δοκάρι ένα χαμένο πέναλτι, αλλά βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Χόβαν και έναν Πανσερραϊκό που τη σόκαρε στα 50 δευτερόλεπτα του ματς.

Η ΑΕΚ με πολλά νέα πρόσωπα και αλλαγμένη ενδεκάδα κατά 9/11 σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της, προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρο που γνωρίζει καλά, με πίεση και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας.

Ο Πανσερραϊκός αιφνιδίασε την ομάδα του Αλμέιδα. Απείλησε αρχικά με τον Τόμας πριν καν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα και ελάχιστες στιγμές μετά ο Άλεξιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική σέντρα του Πηλέα.

Στο 24′ ο Γκορτσίλας έδωσε πέναλτι για χέρι του Ουεντραόγκο, όμως το πήρε πίσω αφότου το είδε στο VAR, καθώς το χέρι του παίκτη του Πανσερραϊκού ήταν κολλημένο.

Στο 31ο λεπτό το σουτ του Πισάρο σταμάτησε στο δοκάρι.

«Μοιραίος» ο Φαν Φερτ, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά και το πέναλτι στο 61′.

Η «Ένωση» λυτρώθηκε στο 78′ με ωραία ενέργεια και σουτ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Με μεγαλύτερη ηρεμία πλέον η ΑΕΚ αναζητούσε τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χόβαν, και στο 86′ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Γιόνσον να βλέπει και πάλι τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να αποκρούει.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις, αλλά ανταπεξήλθαν στο υπόλοιπο του αγώνα και κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό μετά την επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την Τετάρτη στις 22.00 η ΑΕΚ περιμένει την Αντβέρπ για τη ρεβάνς στα playoffs του Champions League.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς – Γκοτζαμανίδης, Ουεντραόγκο, Πεταυράκης, Θυμιάνης

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (72′ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Χρυσόπουλος (46΄ Πινέδα), Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος (71′ Σιμάνσκι), Ελίασον (71′ Αραούχο), Πισάρο, Γιόνσον, Μάνταλος (79′ Ζίνι), Φαν Βέερτ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Στάικος (84′ Στίνα), Ουεντραόγκο, Πηλέας (66′ Τσαγκαλίδης), Μούργος (65′ Μπαΐροβιτς), Ματίας (46΄ Θυμιάνης), Άλεκσιτς (65′ Γούλερι)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: