Προχωρά η δημιουργία του “Μουσείου Νερού”
8 February 2022
Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κάθε Τετάρτη στην Καρδίτσα
8 February 2022

Αθώοι για θανάτωση και εγκατάλειψη σκύλων

Απαλλάχθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο κατηγορούμενοι για θανάτωση και εγκατάλειψη σκύλων στη Μαγνησία, οι οποίοι δικάστηκαν μετά από σχετικές καταγγελίες φιλόζωων.
Στην πρώτη περίπτωση η πράξη έγινε στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 15 Νοεμβρίου 2018. Πιο συγκεκριμένα 64χρονος κατηγορούνταν για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας ζώου συντροφιάς, όταν εγκατέλειψε ένα κυνηγόσκυλο, που βρέθηκε σε ασιτία, αφυδατωμένο, με λεϊσμανίαση και δερματικές αλλοιώσεις, σε χωριό του Ανατολικού Πηλίου.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι δεν ήταν δικό του το σκυλί και το μετέφερε στο χωριό του για να το δώσει σε άλλο άτομο. Επίσης ο πρώτος ιδιοκτήτης του σκύλου από τη Λάρισα, κατέθεσε ότι έδωσε το σκυλί σε κάποιον άλλο στην περιοχή του Αλμυρού, ενώ ο συγκεκριμένος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έδωσε το σκυλί σε τρίτο άτομο στο Πήλιο και ο κατηγορούμενος 64χρονος ισχυρίστηκε ότι απλά το μετέφερε.
Αθώος για θανάτωση αδέσποτου
Σε μια δεύτερη υπόθεση 68χρονος κατηγορούνταν για κακοποίηση αδέσποτου ζώου και οπλοχρησία, μετά από σχετική καταγγελία φιλόζωης. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2019 σε περιοχή του Δήμου Αλμυρού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 68χρονος σκότωσε με αεροβόλο όπλο αδέσποτο σκυλί. Ο άνδρας απολογούμενος το αρνήθηκε, λέγοντας ότι είδε το σκυλί έξω από το σπίτι του, το απομάκρυνε, στη συνέχεια πήγε για κυνήγι και το απόγευμα έμαθε ότι το σκυλί ήταν νεκρό, σε μακρινή, ωστόσο, απόσταση από το σπίτι του.
Η καταγγέλλουσα φιλόζωη κατέθεσε στο Δικαστήριο πως δεν ήταν σίγουρη ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε το σκυλί ούτε αν είχε αεροβόλο, γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε.
Όταν είχε κάνει την καταγγελία είπε ότι τον είδε περνώντας έξω από το σπίτι του να κρατάει κάτι που έκανε σκιά και έμοιαζε με αεροβόλο, με το οποίο σκότωσε το ζώο. Κατά την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει αεροβόλο, αν και είναι κυνηγός, το σημείο που βρέθηκε το σκυλί ήταν μακριά από το σπίτι του και έτσι κρίθηκε αθώος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: