Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ετήσια συνάντηση των Europe Directs στο Στρασβούργο
11 October 2022
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Προτιμότερη η πυρηνική ενέργεια από τον λιγνίτη
12 October 2022

Αθώοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τα επεισόδια έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)

Αθώους για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν έκρινε το Τριμελές Πλημμλιοδικείο Καρδίτσας τους τέσσερις πολίτες που κατηγορούνταν για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2019 έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη διαδικασία εκμίσθωσης από το Δήμο έκτασης έκτασης περίπου 38 στρεμμάτων, σε τεχνική εταιρεία για την εγκατάσταση υποδομών μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια που επιδιώκουν να κατασκευάσουν ιδιώτες στα Άγραφα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net είχε ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη, αλλά είχε διακοπεί λόγω παρέλευσης του ωραρίου και συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να κηρυχθούν αθώοι για τα αδικήματα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού και απόπειρας διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού,  να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων από κοινού με ελαφρυντικά λόγω ηλικίας για τον ένα εκ των κατηγορουμένων, ενώ πρότεινε και την ενοχή του ενός κατηγορουμένου για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που αφορούσε την κεντρική είσοδο του Δημαρχείο.

Η ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας από αλληλέγγυους προς τους κατηγορούμενους πολίτες.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης κ. Κων. Παπαδάκης και κ. Κωστ. Κανδυλιώτη – οι άλλοι δύο ήταν οι κ.κ. Γ. Ζορμπάς και Χαρ. Καπνιάς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση την οποία χαρακτήρισαν δίκαιη καθώς όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι το κατηγορητήριο ήταν έωλο εκφράζοντας την άποψη ότι αποτελεί νίκη για τους κατηγορουμένους, αλλά και την κοινωνία της Καρδίτσας που αντιστέκεται στην εγκατάσταση των αιολικών στα Άγραφα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF2

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: