Πανελλαδική κινητοποίηση συλλογικοτήτων για την Ενέργεια
22 June 2021
Α. Ακρίβος: Επερώτηση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Θεσσαλία
22 June 2021

Ακίνητα: Αυξήσεις “φωτιά” στα ενοίκια και στη Θεσσαλία

Φωτιά έχουν πάρει τα ενοίκια σε νεόδμητα ακίνητα έως 15 ετών, λόγω της μικρής διαθεσιμότητας τους σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Γενικώς η ζήτηση είναι πλέον μεγαλύτερη από την προσφορά, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται και τη φετινή χρονιά είναι η πολύ μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση, ιδίως για ακίνητα έως 15 ετών (κατασκευής μετά το 2005), επισημαίνουν στελέχη της κτηματαγοράς.

Σύμφωνα με το πανελλαδικό δίκτυο E-Real Estates στη Λάρισα, για διαμερίσματα από 90τμ έως 110τμ άνω του 1ου ορόφου, οι τιμές ξεκινούν από 3,75 ευρώ ως 5,3 ευρώ ανά τ.μ., για ακίνητα άνω των 15 ετών, ενώ για τα νεότερης ηλικίας διαμερίσματα (ως 15 ετών) οι τιμές διαμορφώνονται από 5,45 ευρώ ως 6,8 ευρώ ανά τ.μ., για τα επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα.

«Η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών, οφείλεται κυρίως στην ανύπαρκτη οικοδομική δραστηριότητα τα χρόνια των μνημονίων», εξηγεί ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, την μικρή διαθεσιμότητα επιτείνει το γεγονός ότι οι κατασκευαστές νεόδμητων διαμερισμάτων, στοχεύουν στην πώληση του ακινήτου και όχι στην ενοικίαση του.

Τα ακίνητα έως 15 ετών, που τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης είχαν μείνει στα αζήτητα, είτε έχουν μισθωθεί και οι ενοικιαστές ανανεώνουν το μισθωτήριο συμβόλαιο όλα αυτά τα χρόνια, είτε με την επανεκκίνηση της κτηματαγοράς πουλήθηκαν.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: