Πρόταση εξαγοράς της ΑΝΕΚ από την Seajets
23 June 2023
Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Ιουνίου το Δ.Σ. Παλαμά
23 June 2023

Ακρωτήριο Ταίναρο: 4 συλλήψεις για το ιστιοφόρο με τους μετανάστες

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι εκτιμάται πως είχαν ενεργό ρόλο στη μεταφορά των μεταναστών που διασώθηκαν την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή 27 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρου, προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράκ και δύο υπηκόους Μαρόκου, ηλικίας 28, 28, 36, και 53 ετών, οι οποίοι εκτιμάται πως αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: