Πρώτη για το ελληνικό shipbroking: Η Anastopoulos Shipbrokers εκδίδει έκθεση βιωσιμότητας, υιοθετεί πρότυπα ESG
20 February 2024
Παλαιοχριστιανοί: «Δεν δίνω DNA, ούτε εμβόλιο έχω κάνει είμαι εναντίον» δήλωσε ο 47χρονος πατέρας
20 February 2024

Ακυρώθηκε απόφαση του Δημάρχου Σοφάδων Δημ. Κατσή για μετακίνηση υπαλλήλου του Δήμου Σοφάδων

Δεκτή έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφυγή του δημοτικού συμβούλου Γ. Τσινόπουλου, κατά απόφασης του δημάρχου Σοφάδων Δημ Κατσή που αφορούσε μετακίνηση υπαλλήλου από υπηρεσία σε υπηρεσία εντός Δήμου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση ο εν λόγω υπάλληλος διορίστηκε τον Απρίλιο του 2023, μέσω ΑΣΕΠ και τοποθετήθηκε στο Γραφείο του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σοφάδων.

Στη συνέχεια με (την προσβαλλόμενη) απόφαση του δημάρχου στις 25 Ιανουαρίου του 2024 μετακινήθηκε-τοποθετήθηκε , στο Γραφείο Λογιστηρίου Προϋπολογισμού και προμηθειών του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, και του ανατέθηκαν αποκλειστικά καθήκοντα σε θέματα προμηθειών υλικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών.

Εδώ δημιουργείται και το πρόβλημα καθώς η Αποκεντρωμένη τονίζει ότι:

«Όσοι διορίζονται στις θέσεις που συστήνονται σύμφωνα με την παράγραφο 1 δεσμεύονται να υπηρετήσουν στη θέση διορισμού τους επί δέκα (10) τουλάχιστον έτη από τον διορισμό τους. Μέχρι τη συμπλήρωση του διαστήματος αυτού εκτελούν καθήκοντα που αφορούν στην παροχή των υπηρεσιών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και μπορούν να τους ανατίθενται παράλληλα καθήκοντα συναφή με τον κλάδο τους για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν μετακινούνται, αποσπώνται ή μετατάσσονται σε άλλες θέσεις».

Σημειώνεται ότι δεν κάνει δεκτή την αιτιολόγηση του Δήμου ότι πρόκειται για ανάθεση επιπροσθέτων παράλληλων καθηκόντων, οπότε κάνει δεκτή την προσφυγή και ακυρώνει την απόφαση.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 152 σε διάστημα ενός μήνα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: