Σε εξέλιξη η κατασκευή νέας τάφρου στο Αρτεσιανό
10 February 2023
Μίτσελ: Καταστροφικό το πρώτο ημίχρονο
10 February 2023

Αλμέιδα: Είμαι μέρος αυτής της ατμόσφαιρας, αισθάνομαι σαν να βρήκα τον τόπο μου 

Παρά την εντύπωση που δίνει το εύρος του σκορ (3-0), ο Ματίας Αλμέιδα υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν εύκολο, εξέφρασε όμως και τη δυσφορία του για κάποια σχόλια που υπέπεσαν στην αντίληψή του λόγω του ροτέισον που επιχείρησε.

«Είδα σχόλια που με στεναχώρησαν. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν το πιστεύουν. Αν είχαμε χάσει το παιχνίδι μπορεί να μου έπαιρναν το κεφάλι. Πιστεύω στα πρότζεκτ. Αν κάποιος δεν πιστεύει σε μένα είναι επειδή δεν με γνωρίζει. Με απασχολεί να με πιστεύουν οι παίκτες που κάνουμε προπόνηση (…) Η αλήθεια είναι ότι είδα πολλά σχόλια. Κάποια στιγμή δεν καταλάβαινα πολλά… Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι λυπηρό και στενάχωρο κάποιες φορές», είπε στην αρχική τοποθέτησή του.

Όσο για το αν περίμενε τέτοια επικράτηση επί του Ολυμπιακού; «Δεν ήταν εύκολο. Ήταν αρκετές οι φορές που μου είπατε ότι σας έκανε εντύπωση που η ομάδα η οποία παίζει στο Κύπελλο έχει ίδια ένταση με αυτή που παίζει στο πρωτάθλημα. Και απόψε πάλι αυτή η ομάδα έβγαλε ένταση, όπως αυτή η 11άδα που παίζει στο πρωτάθλημα. Άλλη μια φορά θέλω να τους ευχαριστήσω που έπαιξαν τόσο καλά και κατάλαβαν ότι είχαμε πει. Θέλω να δείχνω εμπιστοσύνη σε αυτούς που προπονώ. Η ομάδα μού άρεσε».

Ερωτηθείς για τη ρεβάνς και αν η ομάδα του είναι πια το φαβορί, ο Αργεντίνος τεχνικός αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό: «Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι. Πρέπει να πάμε να κάνουμε ένα παρόμοιο παιχνίδι με το αποψινό και να έχουμε νοοτροπία σαν να είναι 0-0. Ο αντίπαλος είναι μεγάλος. Έχουν έναν μεγάλο προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Ολοκληρώθηκε απλά ένα μέρος των δυο παιχνιδιών. Οπότε ηρεμία τώρα… Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και θα δούμε τη ρεβάνς όταν έρθει η ώρα».

Κληθείς να σχολιάσει την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena, ήταν… αφοπλιστικός: «Εγώ πλέον είμαι μέρος αυτής της ατμόσφαιρας, γι’ αυτό και ανανέωσα το συμβόλαιό μου για πολλά χρόνια. Αισθάνομαι σαν να βρήκα τον τόπο μου. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας. Σίγουρα σε βάθος χρόνου θα δείξω περισσότερο πως είμαι ως άνθρωπος, για να μπορούν να με καταλάβουν περισσότερο κάποιες φορές».

Ο Αλμέιδα είχε κάτι να πει και για τους φίλους της ομάδας που ταξιδεύουν από την επαρχία για να υποστηρίξουν τον σύλλογο: «Ευγνωμονώ τον κόσμο που έρχεται, ειδικά εκτός Αθήνας. Αυτό το στάδιο έχει μία μοναδική ενέργεια. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε αμφιβολίες. Πριν γίνω παίκτης ήμουν οπαδός. Και ως οπαδός ποτέ δεν προσέλαβα κάποιον παίκτη. Αυτή η ενέργεια μεταδίδεται.

Χθες έβλεπα όλα αυτά τα σχόλια και έμπαινα στη θέση των παικτών. Εγώ έχω μία ιστορία στο ποδόσφαιρο. Έβαζα τον εαυτό μου στη θέση τους και έλεγα πόσο σκληρό είναι όσα γράφονται και ακούγονται. Είμαστε συνηθισμένοι. Νιώθω βέβαια πολύ δεμένος με τον κόσμο της ΑΕΚ. Απολαμβάνω το γήπεδο γεμάτο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και το σταφ μου το ζούμε όλοι το ίδιο έντονα.

Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει μία φράση που τη διάβασα στην Βίβλο: “Είναι ευτυχισμένοι αυτοί που πιστεύουν, χωρίς να χρειάζεται να δουν”».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: