Πώς θα φτιάξεις τη δική σου αντιρυτιδική κρέμα
13 July 2020
Το φρούτο που ρίχνει την αρτηριακή πίεση μέσα σε δυο ώρες
14 July 2020

Αλόη: 5 ιδιότητες που είναι χρήσιμες για το δέρμα σου

Πιθανότατα γνωρίζεις την αλόη για ένα από αυτά τα δύο πράγματα: α) είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου β) η κολλώδης ουσία της σε ανακουφίζει από τα ηλιακά εγκαύματα. Και ενώ το αγκαθωτό ζουμερό φυτό έχει όντως και τις δύο αυτές ιδιότητες, οι χρήσεις του είναι ελαφρώς πιο διαδεδομένες.

Επομένως, εάν αυτήν τη στιγμή αναζητάς φυσικές, φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις περιποίησης του δέρματος σου αξίζει να τη δοκιμάσεις. Λάβε υπόψη ότι το φυσικό δεν σημαίνει αυτόματα και ασφαλές. Η δερματολόγος Lian Mack σημειώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι «μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργίες στο δέρμα από υπερευαισθησία στην αλόη». Συνιστά, λοιπόν, να κάνεις μια δοκιμή για μερικές ημέρες για να διασφαλίσεις ότι δεν έχεις αρνητική αντίδραση.

Ενυδατικό προσώπου

«Τα συμπυκνωμένα φύλλα σε νερό σε συνδυασμό με συγκεκριμένες φυτικές ενώσεις που ονομάζονται σύνθετοι υδατάνθρακες κάνουν την αλόη μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα προσώπου», λέει η Dr Mack. Αυτό εξηγεί γιατί θα τη συναντήσεις σε λίστες συστατικών για πολλές «καταπραϋντικές» και «ενυδατικές» κρέμες προσώπου. Η ελαφριά σύνθεσή του φυτού και οι θεραπευτικές ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για το δέρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αφαίρεση μακιγιάζ

Tης Dr Mack της αρέσει η αλόη ως εναλλακτική λύση για την αφαίρεση μακιγιάζ. «Το δέρμα στο πρόσωπό σου, ειδικά γύρω από τα μάτια σου, θεωρείται ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του δέρματος σε ολόκληρο το σώμα σου», λέει.
Λόγω της υγρασίας της, η αλόη μπορεί να αφαιρέσει εύκολα και απαλά το μακιγιάζ».

Αποκατάσταση κατεστραμμένου δέρματος

Οι δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα προκαλούνται συνήθως από ελαττώματα στο προστατευτικό φράγμα υγρασίας του δέρματος ή προκαλούνται από εσωτερικές λοιμώξεις όπως στρεπτόκοκκο, τον κρύο καιρό και τραυματισμούς στο δέρμα, λέει η Dr Mack. Δεδομένων των ενυδατικών δυνατοτήτων της αλόης, μπορεί να είναι χρήσιμη για τη θεραπεία και των δύο περιπτώσεων. «Αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος, η οποία διακυβεύεται σοβαρά και στις δύο αυτές καταστάσεις του δέρματος», εξηγεί.

Μετά το ξύρισμα

Η αλόη χρησιμοποιείται πιο συχνά για να βοηθήσει και να καταπραΰνει τα εγκαύματα και αυτό ισχύει και για τον ερεθισμό από το ξυράφι που συμβαίνει συχνά από το ξύρισμα. Η αλόη μπορεί να προσφέρει κάποια προσωρινή ανακούφιση – ειδικά γύρω από την περιοχή του μπικίνι που είναι επώδυνη για τις περισσότερες γυναίκες.

Ανακούφιση από τσιμπήματα

«Η αλόη είναι μια εξαιρετική θεραπεία στο σπίτι σε συνδυασμό με την υδροκορτιζόνη για τα τσιμπήματα», λέει η δερματολόγος. «Ηρεμεί την περιοχή της φλεγμονής και η υδροκορτιζόνη σταματά τη φαγούρα».

www.womenonly.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: