Στη λίμνη Πλαστήρα θα γίνει η 1η Συνάντηση της Επιτροπής Ε.Α.Π. Αγράφων
13 May 2023
Τουρκία: Πυρά Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης και Μπάιντεν – «Συνεργάζονται για να με ανατρέψουν»
14 May 2023

Αλ. Τσίπρας από Βόλο: Θα πανηγυρίσει ο λαός, όχι τα καρτέλ

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στον Βόλο, τονίζοντας: «Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η παρουσία του κόσμου στην αποψινή συγκέντρωση αποδεικνύει ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου η Μαγνησία «θα βγάλει ξανά πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξει τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη και την αλλαγή».

«Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα που αφορά το χθες και το παρελθόν, αλλά αυτό που έχουν στην καρδιά τους οι πολίτες. Ανεξάρτητα από το αν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ. στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το αν είναι αριστεροί, κεντρώοι ή δεξιοί, θέλουν μια μεγάλη αλλαγή: Αλλαγή θέλει ο νέος που δουλεύει απλήρωτα 12ωρα. Ο καταστηματάρχης που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές. Ο συνταξιούχος που πασχίζει να δώσει ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια του. Η εργαζόμενη μητέρα, που με δυο επισκέψεις στο σουπερμάρκετ για να πάρει τα απαραίτητα για το παιδί της, βλέπει να φεύγει ο μισός μισθός. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κρατάνε με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία μας. Οι μαθητές που διαβάζουν αυτές τις μέρες αλλά τρέμουν μην πέσουν στη μέγγενη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που αγωνιούν αν θα συνεχίσουν να παράγουν ή θα φύγουν από την ύπαιθρο. 700.000 νοικοκυριά που φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν το σπίτι τους» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτά τα συναισθήματα και οι προσδοκίες μεταφράζονται όσο περνάνε οι μέρες σε απόφαση πολιτική, σε απόφαση ψήφου» και προσέθεσε: «Την άλλη Κυριακή τελειώνουμε οριστικά με το καθεστώς Μητσοτάκη». Σχολίασε ότι άκουσε πριν τον κ. Μητσοτάκη «να μιλά σε λιγοστούς φίλους του στην Αθήνα και να λέει “έχουμε μεγάλο ρεύμα”». «Και αναρωτιέμαι, αυτό το μεγάλο ρεύμα πώς γίνεται και το βλέπουν μονάχα οι αυλοκόλακες του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή; Πού είναι αυτό το μεγάλο ρεύμα; Μην το είδατε στις πλατείες, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς και τα χωριά;». «Το μόνο μεγάλο ρεύμα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έρχονται σε κάθε νοικοκυριό και έχουν τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη», είπε. Αναρωτήθηκε δε «τι θα μας λένε σε μία βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν γι’ αυτό το ρεύμα Μητσοτάκη. Θα αρχίσουν πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα που κατατείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή με την ψήφο τους να τους στερήσουν «τη δυνατότητα να μπορούν να μιλήσουν για υπόγεια ρεύματα. Αλλά για ποτάμι δυνατό. Το ποτάμι της νίκης και της αλλαγής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: