«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το Μητρώο Ακινήτων
13 May 2023
Με τιμή  και συγκίνηση η επίσημη τελετή υποδοχής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακάριου  από τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και το  Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
13 May 2023

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία προσπάθησε να καταστρέψει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία – Πώς τους εντόπισε

Η Ρωσία προσπάθησε να καταστρέψει ένα αμερικανικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό πύραυλο, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Η επίθεση απέτυχε και ο ουκρανικός στρατός αναχαίτισε τον πύραυλο χρησιμοποιώντας το σύστημα Patriot, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ένας εκ των αξιωματούχων σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έγιναν πολύ γρήγορα ικανές στη χρήση του συστήματος.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι Ρώσοι έλαβαν σήματα που εκπέμπονται από τους Patriot, γι’ αυτό και τους στόχευσαν χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό πύραυλο.

Το πυραυλικό σύστημα Patriot διαθέτει ισχυρό ραντάρ για την ανίχνευση εισερχόμενων στόχων σε μεγάλη εμβέλεια, κάτι που το καθιστά μια ισχυρή πλατφόρμα αεράμυνας, ικανή να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η εκπομπή σημάτων που είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό απειλών, καθιστά επίσης δυνατό στον εχθρό να ανιχνεύσει το σύστημα, βρίσκοντας τη θέση του.

Υπάρχουν τρόποι για να «κρυφτούν» αυτά τα σήματα σε κάποιο βαθμό, ανέφεραν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ρωσικός στρατός προφανώς εντόπισε τη θέση όπου είχαν τοποθετηθεί οι πύραυλοι, έξω από το Κίεβο.

Η αναχαίτιση του ρωσικού πυραύλου έγινε το βράδυ της 4ης Μαΐου, δήλωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Μίκολα Ολέστσουκ, διοικητής της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε διαμηνύσει προηγουμένως ότι οι πύραυλοι Patriot θα ήταν «σίγουρα» ένας νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία έχει παραλάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Patriot, ένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τη Γερμανία, για να ενισχύσει την αεράμυνα της, η οποία στο παρελθόν δεν ήταν σε θέση να αναχαιτίσει πιο σύγχρονους ρωσικούς πυραύλους.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Με ένα «μυστικό όπλο», η Ουκρανία ξεκίνησε αντεπίθεση στο Μπαχμούτ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: