Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: Τα εστιατόρια που ξεχώρισαν
15 June 2023
Ραντεβού τη νέα αναγνωστική χρονιά έδωσαν τα μέλη του ομίλου Φιλαναγνωσίας του Δήμου Καρδίτσας
15 June 2023

Αμερικανός υπ. Άμυνας: «Μαραθώνιος, όχι σπριντ» ο πόλεμος στην Ουκρανία

Το μήνυμα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «μαραθώνιος, όχι σπριντ» και η Αμερική θα «σταθεί στο πλευρό της για μεγάλο χρονικό διάστημα» έστειλε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, προσερχόμενος στην Σύνοδο των υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Εκτίμησε επίσης ότι η Ουκρανία «είναι σε καλή θέση για τις μελλοντικές προκλήσεις». «Μην κάνετε λάθος, θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η δέσμευση των ΗΠΑ αντανακλάται στην υποστήριξη της ασφάλειας και της άμυνας.

Η ομάδα επαφής, όπως είπε, έχει επικεντρωθεί στην προστασία των ουκρανικών υποδομών μέσω της αεράμυνας και θα συνεχίσει να προσαρμόζει τα συστήματα για να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες στο έδαφος. Στη σημερινή συνάντηση θα μιλήσουν για μελλοντικά προπονητικά σχέδια, αποκάλυψε.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κρεβί Ρι, ο Αμερικανός υπουργός έκανε λόγο για «μια ακόμη υπενθύμιση των καταστροφικών συνεπειών του πολέμου στους αμάχους».

Ο πόλεμος βρίσκεται σε μια «κρίσιμη και ιστορική στιγμή», είπε επίσης, απηχώντας το σχόλιο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που έκανε λόγο για μια «κρίσιμη στιγμή» σε έναν «πιο επικίνδυνο κόσμο».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: