Η ώρα της κρίσεως για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Το δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα μηνύματα με τη Pfizer
12 May 2025
Ιράν: Προετοιμασίες της Τεχεράνης για επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο
12 May 2025

Ανάδοχοι (μέσω αιτιολογήσεων) για τρεις εργολαβίες βελτίωσης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας

Προσωρινούς αναδόχους για τρία έργα που αφορούν παρεμβάσεις για την βελτίωση κυρίως της ασφάλειας του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας, στο νομό Καρδίτσας, ανέδειξαν αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής.

Στα αξιοσημείωτα ότι και στις τρεις περιπτώσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων είναι 1.000.000 ευρώ, οικονομικοί φορείς που συμμετείχαν κλήθηκαν να αιτιολογήσουν τις προσφορές τους, καθώς αυτές ήταν μεγαλύτερες των 10 μονάδων από τον μέσο όρο των αποδεκτών προσφορών.

Πιο αναλυτικά:

1.Βελτίωση σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό-εθνικό δίκτυο Π.Ε. Καρδίτσας, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο έργο κλήθηκαν να αιτιολογήσουν τις προσφορές τους οι οικονομικοί φορείς «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ» και «ΑΘ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» οι οποίες ξεπερνούσαν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον μέσο όρο των παραδεκτών προσφορών ο οποίος είναι 16,54%.

Η επιτροπή μετά από έλεγχο αιτιολογήσεων και διευκρινήσεων τις ε΄κανε δεκτές και στις δύο περιπτώσεις και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε ο οικονομικός φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ» με μέση έκπτωση 40% και συνολική δαπάνη προσφοράς 240.000 ευρώ.

2.Καθαρισμός βλάστησης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Για το εν λόγω έργο ο μέσος όρος των αποδεκτών προσφορών ήταν 20,88% και υπήρξαν δύο μεγαλύτερες αυτού κατά τουλάχιστον 10 μονάδες. Συγκεκριμένα οι «ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ» και «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ».

Η αιτιολόγηση του δεύτερου απορρίφθηκε από την Επιτροπή και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε ο πρώτος με μέση έκπτωση 37% και συνολική δαπάνη προσφοράς 126.000 ευρώ.

3. Διαγράμμιση οδοστρώματος σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Τρεις ήταν οι οικονομικοί φορείς που οι προσφορές τους ξεπέρασαν τον μέσο όρο(34,61%) των αποδεκτών προσφορών για το προαναφερόμενο έργο. Ειδικότερα οι «ΕΔΡΑΙΟΣ ΑΤΕ» , «ΑΝΟΙΞΙΣ ΕΤΕ» και «ΑΘ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ».

Οι αιτιολογήσεις και των τριών κρίθηκαν πλήρεις και η διαδικασία συνεχίστηκε για όλους με το “χρίσμα” του προσωρινού αναδόχου να πηγαίνει στον πρωτο εκ των τριών με μέση έκπτωση 63,01% και συνολική δαπάνη προσφοράς 147.960,17 ευρώ.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: