Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκροί πατέρας και γιος σε τροχαίο
28 August 2021
Συναγερμός – δηλητηριώδης αχινός: Σε ποιες παραλίες έχει εντοπιστεί
28 August 2021

Ανάρτηση “γροθιά” μιας τυφλής Αμερικανίδας μετά τις διακοπές στη Σίφνο: “Αστεία, άβολη και επικίνδυνη εμπειρία”

Η Αμερικανίδα ποιήτρια Andrea Applebee, η οποία ζει στην Ελλάδα, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως τυφλή με έναν σκύλο οδηγό, στις φετινές της διακοπές.

Η Αμερικανίδα ποιήτρια Andrea Applebee, η οποία ζει στην Ελλάδα, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως τυφλή με έναν σκύλο οδηγό, στις φετινές της διακοπές στη Σίφνο.

Όπως αναφέρει η ίδια, η εμπειρία να ταξιδεύεις στα ελληνικά νησιά ως τυφλή είναι αστεία, αλλά και άβολη, ενώ πολλές φορές και επικίνδυνη.

“Οι δρόμοι δεν είναι προσβάσιμοι, αντιθέτως είναι επικίνδυνοι. Στον κυρίως πεζόδρομο γινόντουσαν έργα αλλά πάντα ένας εργάτης με έπαιρνε από το μπράτσο να με κατευθύνει. Το ίδιο και στη διασταύρωση του λεωφορείου στην Απολλωνία”, αναφέρει σε άλλο σημείο η ίδια.

Η Andrea μιλά για όλα αυτά στη σελίδα “Σκύλοι Οδηγοί Λάρα-Lara Guide Dog School”, στο favebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

“Ταξιδεύοντας στα ελληνικά νησιά ως τυφλή με έναν σκύλο οδηγό είναι εκπληκτική, αστεία, δύσκολη, άβολη, και μερικές φορές επικίνδυνη εμπειρία. Κάθε νησί είναι διαφορετικό και φυσικά κάθε κοινότητα έχει διαφορετική σχέση με τους ανάπηρους και τα ζώα. Το κοινό τους σημείο είναι η έλλειψη εξοικείωσης με τυφλούς. Τους 2 μήνες που έμεινα στη Σίφνο έζησα μερικές όμορφες εμπειρίες με ανθρώπους που με εξυπηρέτησαν να βρω το δρόμο προς τη θάλασσα, πίσω στο τραπέζι μου, ενώ μανάβηδες διάλεξαν για εμένα με φροντίδα τα τρόφιμα.

Οι δρόμοι δεν είναι προσβάσιμοι, αντιθέτως είναι επικίνδυνοι. Στον κυρίως πεζόδρομο γινόντουσαν έργα αλλά πάντα ένας εργάτης με έπαιρνε από το μπράτσο να με κατευθύνει. Το ίδιο και στη διασταύρωση του λεωφορείου στην Απολλωνία. Ο ελεγκτής κατέβαινε για να περάσουμε μαζί απέναντι. Οι κίνδυνοι το έκαναν πολύ αγχωτικό να παίρνω μαζί μου στη θάλασσα και στο λεωφορείο τον σκύλο οδηγό μου, γι’ αυτό μοιραζόμασταν το πρωί και το βράδυ τις στιγμές μας στο χωριό”.

thetoc.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: