Aλβανία: Στο νοσοκομείο των φυλακών ο Φρ. Μπελέρης
29 May 2023
ΑΔΜΗΕ: Προχωρούν τα χερσαία έργα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής
29 May 2023

Αναβολές εξετάσεων και σε σχολεία της Καρδίτσας λόγω «πτώσης» της Τράπεζας Θεμάτων

Προβληματική ήταν η πρώτη ημέρας της εβδομάδας των ενδοσχολικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων όλων των τύπων Λυκείου που διενεργούνται με θέματα που κληρώνονται κατά το ήμισι από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας.

Αιτία αυτού, η πολύωρη κατάρρευσης της διαδικτυακής της πλατφόρμας που είχε ως αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να αντλήσουν τα θέματα δύο ή τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, ανάλογα με το μάθημα στο οποίο διαγωνίζονταν οι μαθητές.

Το τεχνικό πρόβλημα  προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στην διεξαγωγή των εξετάσεων καθώς και όταν αποκαταστάθηκε, λιγο πριν τις 12 το μεσημέρι, υπήρξαν και πάλι προβλήματα στο σύστημα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα θέματα που έβγαιναν μέσω της κλήρωσης από την Τράπεζα ήταν ατελή και όταν οι εκπαιδευτικοί επιχειρούσαν να τα λάβουν δεν ήταν εφικτό καθώς το μήνυμα που εμφανιζόταν ήταν ότι «η κλήρωση έγινε», με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο οι εξετάσεις να αναβληθούν.

Σε επικοινωνία μας με τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Ζαχαρή μας ανέφερε ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι εξετάσεις, έστω και με την καθυστέρηση που προκάλεσε η πτώση της Τράπεζας Θεμάτων, ολοκληρώθηκαν, υπήρξαν όμως και στην περιοχή μας 2-3 περιπτώσεις όπου δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση των εξετάσεων για τους παραπάνω λόγους και αποφασίστηκε η αναβολή τους και ο καθορισμός νέας ημερομηνίας εξέτασης.

Με δεδομένο ότι την Παρασκευή 2 Ιουνίου (στα ΓΕΛ) ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις η αναβολή εξέτασης μαθήματος των απολυτήριων εξετάσεων συνιστά μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, κάτι που δεν ισχύει για αναβληθείσες εξετάσεις μαθημάτων Α’ και Β’ Λυκείου, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου για ορισμό νέας ημερομηνίας από τους Δ/ντες.

Αν και ο ίδιος δεν αναφέρθηκε αναλυτικά σε ποια σχολεία υπήρξαν αναβολές εξετάσεων να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας στο 4ο Λύκειο Καρδίτσας αναβλήθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα μαθήματα της Βιολογίας και Μαθηματικών και μαθήματα των άλλων τάξεων, με αυτά της Γ’ Λυκείου να ορίζονται να διενεργηθούν το πρωί της Τρίτης.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%C2%AB%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7%CF%82%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: