Ιαπωνία: Με τα δικά της λόγια – Επιζήσασα της Χιροσίμα μαθαίνει αγγλικά για να πει την ιστορία της
16 May 2023
Διπλωματικές πηγές: Αντίδραση της Αθήνας για χάρτη της Le Monde που εμφάνιζε ελληνικά νησιά ως τουρκικά
16 May 2023

Ανανέωση θητείας για τον πρόεδρο των Γοργοβιτών

Ο κ. Κώστας Μπατζιάς θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γοργοβιτών μέχρι το τέλος της θητείας του παρόντος Σώματος, ήτοι έως 31 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά την εκλογική διαδικασία που επέβαλλε η απόφαση του ΣτΕ παρέστησαν και τα 5 μέλη του συμβουλίου και υποψήφιοι ήταν ο κ. Κ. Μπατζιάς και ο κ. Απ. Μπαρούτας. Οι δυο πρώτοι, δηλαδή, των δύο συνδυασμών που πήραν τους περισσότερους ψήφους.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων είχαμε 3 υπέρ του κ. Μπατζιά και δύο λευκά ψηφοδέλτια. Ως εκ τούτου η υφιστάμενη κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία αποτελεί συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (μετά από 3 και πλέον χρόνια), το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις (του τότε υπουργού ΥΠ.ΕΣ. Τ. Θεοδωρικάκου) σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου των δημοτικών κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων με ορισμό του συμβούλου του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού. Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

Αυτό σημαίνει ότι σε όσες κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ο πρόεδρος δεν εκλέχτηκε σε συνδυασμό που συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας για να εκλεγεί εκ νέου ο πρόεδρός του.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: