Η μελέτη αφού αξιολογήσει την υφιστάμενη κατάσταση του δάσους, θα προτείνει θα προτείνει τα κατάλληλα δασοκομικά μέτρα και χειρισμούς για:
– Την προστασία και βελτίωση του υφιστάμενου ξυλώδους κεφαλαίου με καλλιεργητικές επεμβάσεις σε όλα τα στάδια εξέλιξής του και σε ολόκληρη την επιφάνεια της συστάδας.
– Την επαναφορά του δάσους στις μερικά δασοσκεπείς εκτάσεις με συνδυασμό των κατάλληλων δασοκομικών χειρισμών και των τεχνητών αναδασώσεων κατά θέσεις.
– Την εκμετάλλευση κάθε μικροπεριβάλλοντος και κάθε διάκενου για την εγκατάσταση (φυσική ή τεχνητή) των κατάλληλων δασοπονικών ειδών.
– Τη σωστή κατανομή των δασικών εργασιών σε χώρο και χρόνο έτσι ώστε να παρέχεται συνεχής και σε όλο το χρόνο δασική εργασία στο παραδασόβιο πληθυσμό (υλοτομίες, καθαρισμοί, συλλογή υπολειμμάτων κλπ.), σε συνδυασμό και με τις άλλες τεχνικές εργασίες (τεχνικά έργα, αναδασώσεις κλπ).
– Τη σωστή μελέτη και οργάνωση του θέματος της βοσκής.
– Τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος με τη συμβολή στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και προσφορά ευκαιριών αναψυχής στον αστικό πληθυσμό.
-Την προσφορά ευκαιριών για άθληση και ανάπτυξη διαφόρων σπορ (κυνήγι, πεζοπορία, κλπ) και επίσης παροχή δυνατοτήτων για ανάπτυξη του τουρισμού.
Π.Κ.